Hirdetés

Sült madártej

Hozzávalók

1
20x35 cm-es tepsihez
+
10 db tojás
150 g cukor
20 g vaníliás cukor
1 csipet só
130 g liszt
1 l tej
150 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sült madártej

A sült madártej egy elég szuper süti, ami szinte elronthatatlan. Nem vesz túl sok időt igénybe az elkészítése, a sütő végzi a munka nagy részét, szóval még bizonyos szinten megúszósnak is mondható. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
38
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x35 cm-es tepsihez
+
10 db tojás
150 g cukor
20 g vaníliás cukor
1 csipet só
130 g liszt
1 l tej
150 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sült madártej elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor egyik felével. A tojássárgájákat a cukor másik felével kihabosítjuk, majd mehet bele a vaníliás cukor, a só és a liszt. A liszttel alaposan elkeverjük a sárgáját, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós.

A vajat megolvasztjuk, és a tojássárgájához locsoljuk, majd beleforgatjuk a fehérjehabot, és egy kb. 20×35 cm-es tepsibe öntjük a tésztát. 150 fokos sütőbe toljuk 60 percre, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeleteljük.

Sült madártej
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Összesen: 80 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?