Hirdetés

Sült, narancsos tejberizsgolyók

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
300 g rizottó rizs
500 ml tej
60 g cukor
100 g liszt
10 g élesztő
1 db narancs reszelt héja
1 csipet fahéj
1 csipet só
bő olaj a sütéshez

A sziruphoz

5 ek méz
1 tk fahéj
Hirdetés

Sült, narancsos tejberizsgolyók

Frittelle di riso- vagyis sült rizs. Ez egy szicíliai édesség, amit bátran csináljatok meg desszertnek vagy akár csak snacknek. Kívül ropogós, belül pedig krémes. És ha van kedvetek, maradék tejberizsből is simán működik! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
300 g rizottó rizs
500 ml tej
60 g cukor
100 g liszt
10 g élesztő
1 db narancs reszelt héja
1 csipet fahéj
1 csipet só
bő olaj a sütéshez

A sziruphoz

5 ek méz
1 tk fahéj

A rizst, a tej felével és a cukorral elkezdjük főzni lassú tűzön, mintha rizottót csinálnánk. Folyamatosan kevergetjük és a maradék tejet két részletben adjuk hozzá, addig főzzük amíg a rizs majdnem teljesen megpuhul. Ez kb. 15-20 perc.

Ha kész, belereszeljük a narancs héját, sózzuk, megszórjuk a fahéjjal, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük benne a lisztet, a tálat letakarjuk és az egészet hagyjuk kb. 40 percig kelni. Ha megkelt, diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából.

Bő olajat melegítünk és közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük a golyókat, majd kivesszük és egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A mézet egy gyorsforralóban felolvasztjuk, belekeverjük a fahéjat és elzárjuk. Ezzel a mázzal lelocsolva tálaljuk a golyókat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások