Hirdetés

Sütőtökös-mogyoróvajas keksz

Hozzávalók

Hozzávalók
20 - 25
darabhoz
800 g sütőtök
100 g barna cukor
100 g cukor
120 g szobahőmérsékletű vaj
1 db tojás
1 tk vaníliakivonat
190 g darabos mogyoróvaj
250 g liszt
½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
2 csipet só
1 tk őrölt fahéj
½ tk őrölt gyömbér
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt szerecsendió
Hirdetés

Sütőtökös-mogyoróvajas keksz

Ez itt a tökéletes őszi/ téli keksz receptje: sütőtökkel és rengeteg mogyoróvajjal! :D Nagyon addiktív, úgyhogy érdemes rögtön dupla adagot csinálni belőle! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
20 - 25
darabhoz
800 g sütőtök
100 g barna cukor
100 g cukor
120 g szobahőmérsékletű vaj
1 db tojás
1 tk vaníliakivonat
190 g darabos mogyoróvaj
250 g liszt
½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
2 csipet só
1 tk őrölt fahéj
½ tk őrölt gyömbér
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt szerecsendió

A sütőtököt nagy kockákra vágjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük őket, majd egy turmixgépen lezúzzuk.

A cukrokat egy keverőtálban a vajjal 5 perc alatt kihabosítjuk. Ezután a tojást is hozzáadjuk és további 2-3 percig keverjük. Beleforgatjuk a mogyoróvajat, a sütőtökpürét és a vaníliakivonatot is.

Külön összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát,  fűszereket, sót és hozzáadjuk a mogyoróvajas masszához. Elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire evőkanálnyi halmokat rakunk a masszából, amit egy villával enyhén lenyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások