Hozzávalók
A tésztához
- 8 db szilva
- 1 db kisebb gyömbér
- 1 tk bourbon vaníliás cukor
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 125 ml tej
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g liszt
A krémhez
- 400 g ricotta
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 60 g porcukor
Szilvás-gyömbéres süti
Hozzávalók
A tésztához
- 8 db szilva
- 1 db kisebb gyömbér
- 1 tk bourbon vaníliás cukor
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 125 ml tej
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g liszt
A krémhez
- 400 g ricotta
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 60 g porcukor
A szilvákat kimagozzuk és félbevágjuk. A gyömbért egy nagyobb tálba reszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat, a cukrot és a citromhéjat, és robotgéppel kikeverjük az alapot. Hozzákeverjük a tojásokat, a tejet, majd a sütőporral és sóval elkevert lisztet.
A massza felét a sütőpapírral borított tortaforma aljára simítjuk, rádobáljuk a felezett szilvákat és beborítjuk a maradék tésztával. Elsimítjuk a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha nem tapad már rá tészta, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni a sütinket.
A ricottát összekeverjük a kétféle cukorral, és a kihűlt süti tetejére kenjük. Kevés fahéjjal megszórjuk, és már szeletelhetjük is.
Ha tetszett a szilvás-gyömbéres süti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!