Hozzávalók
- 5 db tojás
- 120 g cukor
- 2 g sütőpor
- 90 g liszt
- 1 csipet só
- 50 ml tej
- 1 üveg jobb minőségű eperlekvár
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 120 g cukor
- 2 g sütőpor
- 90 g liszt
- 1 csipet só
- 50 ml tej
- 1 üveg jobb minőségű eperlekvár
A fehérjéket habbá verjük, közben 2-3 lépésben hozzáadagolunk 70 g cukrot. A sütőport és a lisztet elkeverjük egy kis edényben. A tojássárgájákat a sóval és a maradék 50 g cukorral habosra keverjük. A sárgájához keverjük a tejet, majd a lisztes keveréket. Végül a sárgájás keveréket fellazítjuk a fehérjehab ⅓-ával, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni a tekercset. Mikor kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvárral, újra formára tekerjük, és megszórjuk egy jó nagy adag porcukorral.
Ha tetszett a tökéletes piskótatekercs eperlekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!