Tökéletes piskótatekercs eperlekvárral

Hozzávalók

1 - 1
tekercshez
+
5 db tojás
120 g cukor
2 g sütőpor
90 g liszt
1 csipet só
50 ml tej
1 üveg jobb minőségű eperlekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tökéletes piskótatekercs eperlekvárral

A tökéletes piskótatekercs szépen tekerhető, nem töredezik, nem fullasztó, és tuti nem marad belőle 1 óra múlva egy morzsa sem. Na ez a tekercs mindezt hozza, és nincsen semmi boszorkányság benne. Itt is a recept hozzá. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
26
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 1
tekercshez
+
5 db tojás
120 g cukor
2 g sütőpor
90 g liszt
1 csipet só
50 ml tej
1 üveg jobb minőségű eperlekvár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fehérjéket habbá verjük, közben 2-3 lépésben hozzáadagolunk 70 g cukrot. A sütőport és a lisztet elkeverjük egy kis edényben. A tojássárgájákat a sóval és a maradék 50 g cukorral habosra keverjük. A sárgájához keverjük a tejet, majd a lisztes keveréket. Végül a sárgájás keveréket fellazítjuk a fehérjehab ⅓-ával, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni a tekercset. Mikor kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvárral, újra formára tekerjük, és megszórjuk egy jó nagy adag porcukorral.

Ha tetszett a tökéletes piskótatekercs eperlekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások