Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 90 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ tk sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g hideg vaj
- 1 db tojássárgája
- 3 - 4 ek víz
- 20 g tört török mogyoró
- 20 g tört pisztácia
- olaj a forma kikenéséhez
A töltelékhez
- 200 g natúr gesztenyemassza
- 60 g cukormentes meggylekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 - 2 tk rumaroma
- 1 db narancs
- 1 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 30 g cukor
A tetejére
- 180 g NUTELLA®
- 30 g tört török mogyoró
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 90 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ tk sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g hideg vaj
- 1 db tojássárgája
- 3 - 4 ek víz
- 20 g tört török mogyoró
- 20 g tört pisztácia
- olaj a forma kikenéséhez
A töltelékhez
- 200 g natúr gesztenyemassza
- 60 g cukormentes meggylekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 - 2 tk rumaroma
- 1 db narancs
- 1 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 30 g cukor
A tetejére
- 180 g NUTELLA®
- 30 g tört török mogyoró
A gesztenyés kosárka tésztájához összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A hideg vajat egy reszelővel, néha a lisztbe forgatva, a lisztbe reszeljük, majd az egészet kicsit összemorzsoljuk. Belekeverjük a tojássárgáját és a vizet, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk, és lefóliázva a hűtőbe tesszük 30 percre.
A töltelékhez a gesztenyemasszát összedolgozzuk a meggylekvárral, a vaníliás cukorral, a rumaromával, a narancs lereszelt héjával és a feléből kifacsart levével. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habot verünk belőle, amit összekeverünk a gesztenyés masszával.
A tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd megszórjuk vegyesen az aprított magvakkal, amiket kissé beledolgozunk a sodrófa segítségével. 10 cm-es körkiszúróval kiadagoljuk a tésztát, majd a köröket egy kiolajozott, 12 db-os muffinsütő formába tesszük, a magvas oldallal kifelé.
A kosárkákat egy kanállal háromnegyedig töltjük a töltelékkel, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre. A kész kosárkákat hagyjuk a formában kihűlni, majd a tetejüket megkenjük a NUTELLA®-val, és megszórjuk durvára tört török mogyoróval.
Tipp: A kimaradt tésztából egyszerű kis kekszeket lehet sütni 15 perc alatt, ugyanazon a hőmérsékleten.
Elkészítési idő: kb. 120 perc + hűtés
Ha tetszett a gesztenyés kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!