Hirdetés

Kovászolt zöldbab

Hozzávalók

1 - 8
5 literes befőttesüveghez
+
800 - 1000 g zöldbab
1 db burgonya
2 csokor kapor
1 szál paszternák
1 szál sárgarépa
1 marék fokhagyma
1 púpozott ek egész bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kovászolt zöldbab

Ha nektek is problémát okoz, hogy hogyan tartósítsátok a nyáron termelt (vagy vásárolt) zöldségeiteket, akkor most mutatunk egy tök jó alternatívát arra az esetre, ha épp több zöldbabotok van otthon, mint amennyit egyszerre meg tudtok enni. Hálásak lesztek még érte később!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 8
5 literes befőttesüveghez
+
800 - 1000 g zöldbab
1 db burgonya
2 csokor kapor
1 szál paszternák
1 szál sárgarépa
1 marék fokhagyma
1 púpozott ek egész bors
Bevásárlólistához adom

Készíthetjük zöld vagy sárga hüvelyű babból, de a szép színek kedvéért vegyesen is. A babokat egészben hagyjuk, csak a kemény szárukat vágjuk le. A burgonyát héjastól megfőzzük, és félretesszük hűlni.

Egy csokor kaprot és a felszeletelt zöldségek egy részét az üveg aljára tesszük. Erre jön a zöldbab, közé folyamatosan fokhagyma, majd zöldségekkel egészítjük ki. Megszórjuk a borssal, végül rárakjuk a maradék kaprot és a félbevágott burgonyát, majd felöntjük 1 liter víz + 1 púpozott evőkanál só elkevert oldatával, egészen addig, míg teljesen megtelik az üveg. Fóliával lefedjük, és 6-8 napra napos, meleg helyre tesszük. Ha letelt a 6-8 nap, a burgonyát és a kaprot eltávolítjuk, majd az egészet hűtőben tároljuk.

Kovászolt zöldbab

Tipp a kovászoláshoz:

A kovászolás eredményét nem a befőttesüveg vagy a hozzáadott zöldségek határozzák meg, sőt a fokhagyma sem! Ha van egy megfelelő méretű, lefedhető műanyag vödrünk, és az előzőleg ebben tárolt élelmiszer nem adhat át idegen illatokat, akkor az is kiválóan alkalmas. A hozzáadott zöldségek és a fokhagyma mennyiségét ízlés szerint válasszátok meg!

Ha tetszett a kovászolt zöldbab receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások