Hozzávalók
- 2 db érett mangó
- 6 db maracuja
- 160 g 3:1 befőzőcukor
- 4 - 5 csepp citromlé
- 1 ág rozmaring
Hozzávalók
- 2 db érett mangó
- 6 db maracuja
- 160 g 3:1 befőzőcukor
- 4 - 5 csepp citromlé
- 1 ág rozmaring
A mangókat kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, beirdaljuk a gyümölcshúst, kifordítjuk a héját és kivágjuk a gyümölcshúst. A maracujákat kettévágjuk, és egy kiskanállal kiszedjük a belsejét, amit a mangóhoz adunk. Egy lábasban elkeverjük őket a cukorral, felforraljuk, majd további 4-5 percig főzzük, közben félúton kb. a felét átzúzzuk egy botmixerrel.
Mikor kész a lekvár, belecsepegtetünk egy kevés citromlevet és beleszúrjuk az apróra vágott rozmaringlevélkéket. Átkeverjük, sterilizált üvegekbe töltjük, és készen is vagyunk.
Ha tetszett a mangó-maracuja lekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!