Hirdetés
Instant

Hozzávalók

2
kis méretű befőttesüveghez
+
2 db érett mangó
6 db maracuja
160 g 3:1 befőzőcukor
4 - 5 csepp citromlé
1 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mangó-maracuja lekvár

Tudom, hogy egy igazi, klasszikus eper- vagy málnalekvárt semmi sem überelhet, de azért mégis azt mondom, hogy időnként érdemes kipróbálni új ízeket is, mert pl. ebben az egzotikus gyümölcsökből készült lekvárban szerintem senki sem fog csalódni, amikor megkóstolja.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
kis méretű befőttesüveghez
+
2 db érett mangó
6 db maracuja
160 g 3:1 befőzőcukor
4 - 5 csepp citromlé
1 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom

A mangókat kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, beirdaljuk a gyümölcshúst, kifordítjuk a héját és kivágjuk a gyümölcshúst. A maracujákat kettévágjuk, és egy kiskanállal kiszedjük a belsejét, amit a mangóhoz adunk. Egy lábasban elkeverjük őket a cukorral, felforraljuk, majd további 4-5 percig főzzük, közben félúton kb. a felét átzúzzuk egy botmixerrel.

Mikor kész a lekvár, belecsepegtetünk egy kevés citromlevet és beleszúrjuk az apróra vágott rozmaringlevélkéket. Átkeverjük, sterilizált üvegekbe töltjük, és készen is vagyunk.

Ha tetszett a mangó-maracuja lekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások