Olcsó ebédek

Sajtos-tejfölösnokedlibesütve

Sajtos-tejfölös nokedli besütve

Hozzávalók
200 g
finomliszt
1 db
tojás
150 ml
víz
250 g
tejföl
200 g
reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
0.5 fej
lila hagyma
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A sajtos-tejfölös nokedli elkészítésének első pontjaként feltesszük a vizet melegedni egy nagyobb lábasba, amibe majd a nokedlit kiszaggatjuk, és csak amikor elkezd forrni, akkor keverjük be a nokedlitésztát. 

A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Enyhén sós, bő lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit és kb. 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és enyhén átmossuk. 

Elkeverjük benne a tejfölt és a sajt felét, majd egy süthető formába tesszük. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére – ez kb. 15 perc. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott lila hagymával és petrezselyemmel.

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc
tejfölös nokedli
Sajtos-tejfölös nokedli besütve (Fotó: Street Kitchen)

Még több szaftos nokedli:

Baconös zöld galuska sajtos besamellel

Szuperszaftos tejfölös-gombás nokedli

Csőben sült csirkés-brokkolis nokedli

www.streetkitchen.hu

Bevallom, én imádom a sajtos-tejfölös tésztát, de még annál is jobban a sajtos-tejfölös nokedlit! Pláne így elkészítve – sok sajttal besütve. Apropó, meg is van a mai vacsorája a gyerekeknek. Tuti imádni fogják!

Hozzávalók

2 főre
200 g
finomliszt
1 db
tojás
150 ml
víz
250 g
tejföl
200 g
reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
0.5 fej
lila hagyma
0.5 csokor
petrezselyem

A sajtos-tejfölös nokedli elkészítésének első pontjaként feltesszük a vizet melegedni egy nagyobb lábasba, amibe majd a nokedlit kiszaggatjuk, és csak amikor elkezd forrni, akkor keverjük be a nokedlitésztát. 

A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Enyhén sós, bő lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit és kb. 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és enyhén átmossuk. 

Elkeverjük benne a tejfölt és a sajt felét, majd egy süthető formába tesszük. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére – ez kb. 15 perc. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott lila hagymával és petrezselyemmel.

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc
tejfölös nokedli
Sajtos-tejfölös nokedli besütve (Fotó: Street Kitchen)

Még több szaftos nokedli:

Baconös zöld galuska sajtos besamellel

Szuperszaftos tejfölös-gombás nokedli

Csőben sült csirkés-brokkolis nokedli

Ha tetszett a sajtos-tejfölös nokedli besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése