Hirdetés

Almás-fahéjas-mandulás csiga

Hozzávalók

1
kb. 35 x 18 cm-es tepsihez:
+

A tésztához

250 ml tej
60 g cukor
30 g élesztő
500 g liszt
1 csipet só
2 db tojássárgája
90 g olvasztott vaj

A töltelékhez

2 db alma
50 g cukor
50 g barna cukor
100 g vaj
3 tk fahéj
100 g darált mandula

A tetejére

50 ml tej
1 marék szeletelt mandulalapocska
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Almás-fahéjas-mandulás csiga

Az alma és a fahéj jóbarátok, a kelt tésztás csigákat pedig szinte mindenki szereti, szóval fel sem merülhet a kérdés, hogy ez a klassz recept-e, vagy sem! Ha kell még egy kis noszogatás, akkor elmondom, hogy kb. 20 perc alatt fogyott el a fotózás után. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 35 x 18 cm-es tepsihez:
+

A tésztához

250 ml tej
60 g cukor
30 g élesztő
500 g liszt
1 csipet só
2 db tojássárgája
90 g olvasztott vaj

A töltelékhez

2 db alma
50 g cukor
50 g barna cukor
100 g vaj
3 tk fahéj
100 g darált mandula

A tetejére

50 ml tej
1 marék szeletelt mandulalapocska
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához a tejet megmelegítjük, beleszórunk egy evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba rakjuk a lisztet, a maradék cukrot, a sót, a tojássárgájákat és a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Belecsorgatjuk az olvasztott vajat is, és sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen 50-60 percet kelesztjük. 

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb (1 x 1 cm) kockákra vágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a kétféle cukrot, hozzádobjuk a vajat, majd ha felolvadt, mehet bele az alma és a fahéj is. Ha kissé megpuhult az alma, hozzákeverjük a darált mandulát, és félrerakjuk hűlni a tölteléket. 

A tésztát kissé átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 40 x 24 cm-esre nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, a hosszabbik oldalánál feltekerjük, és 2,5 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsit kicsit kivajazzuk, belerakosgatjuk a csigákat, és 30 percet kelesztjük. Átkenjük kevés tejjel, megszórjuk a mandulalapocskákkal, és betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, kb. 40-45 percre. Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le a sütés vége felé egy alufóliával, és így süssük készre. Hagyjuk legalább langyosra hűlni. 

Ha tetszett az almás-fahéjas-mandulás csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások