Vega
Hozzávalók
- 2 db alma (160 g/db)
- 200 g krémsajt
- 120 g reszelt trappista sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db bolti élesztős leveles teszta (400 g-os kiszerelés)
- 2 csomag fekete-erdei sonka (100 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 2 db alma (160 g/db)
- 200 g krémsajt
- 120 g reszelt trappista sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db bolti élesztős leveles teszta (400 g-os kiszerelés)
- 2 csomag fekete-erdei sonka (100 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
Az almás-sonkás-krémsajtos csavart első lépése, hogy az almát lereszeljük, majd egy keverőtálban elkeverjük a krémsajttal, a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a mustárral és az aprított petrezselyemmel.
Az egyik bolti leveles tésztát egy lisztezett felületen kihajtogatjuk. Ha 10 kisebb darabot készítenénk, akkor mindkettő leveles tésztát megkenjük az almás krémsajttal, ráhelyezzük a sonkaszeleteket, majd felvágjuk 5-5 csíkra mindkét tésztát, és egyesével megcsavarjuk őket. Ha 5 nagyobbat szeretnénk, akkor a krémet csak elkenjük az egyik leveles tésztán, ráhelyezzük a sonkákat, majd lefedjük a másik leveles tésztával, és így vágjuk fel 5 csíkra, aztán egyesével megcsavarjuk őket.
A csavartakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 22-25 perc alatt.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 22-25 perc
Ha tetszett az almás-sonkás-krémsajtos csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!