Hozzávalók
- 40 g vaj
- 80 g friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g krémsajt
- só, bors
- 100 g reszelt mozzarella
- 100 g reszelt füstölt sajt
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 40 g vaj
- 80 g friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g krémsajt
- só, bors
- 100 g reszelt mozzarella
- 100 g reszelt füstölt sajt
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
A spenótos-sajtos csavarthoz először egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk rajta a spenótot a zúzott fokhagymával együtt.
Egy tálba rakjuk a krémsajtot, és összekeverjük a spenóttal, sóval, borssal, 60 g mozzarellával és 60 g füstölt sajttal.
Az egyik tésztalapot kiterítjük, megkenjük a krémsajtos-spenótos keverékkel, majd erre ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Kissé lenyomkodjuk, 8 egyenlő vastagságú csíkot vágunk belőle, és mindegyiket megcsavarjuk, hogy szép spirál alakot adjanak ki. Két 45 x 38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ezekre helyezünk 4-4 db csavartat, lekenjük őket tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajtokkal.
200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük őket. Ha nem egyenletesen sülnének, akkor félidőnél cseréljük meg a két tepsit, így biztosan szép aranybarnára sülnek a csavartjaink. Várjunk egy keveset, míg hűlnek, és aztán mehet a kaja!
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 26 perc
Ha tetszett a spenótos-sajtos csavart recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!