Hozzávalók
- 1 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 70 ml habtejszín
- 30 g vaj
- 100 g étcsoki
- 1 db tojássárgája
- 1 ek méz
Hozzávalók
- 1 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 70 ml habtejszín
- 30 g vaj
- 100 g étcsoki
- 1 db tojássárgája
- 1 ek méz
A csokis croissant-hoz az élesztős leveles tésztát kihajtjuk.
@streetkitchenhu Csokis croissant 🍫🥐 – recept a Street Kitchen oldalán! 📲 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ The Future (Instrumental)
A tejszínt jól felmelegítjük a vajjal, majd leöntjük vele az apró darabokra tördelt étcsokit. Mikor felolvadt és szép, kenhető csokikrémet kapunk, megkenjük vele a tésztát. Átlósan 5 db háromszöget vágunk belőle, a két szélénél lévő derékszögű háromszögeket pedig összeillesztjük, így kapjuk meg a hatodik darabot.
Feltekerjük őket, sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük a tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit kb. 20 percre, amíg szép aranyszínűre sülnek a tekercsek. Még melegen megkenjük a tetejüket mézzel, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a csokis croissant receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!