Hirdetés

Gombás párna

Hozzávalók

kb.
5 - 6
párnácskához
+

A párnákhoz

1 csomag leveles tészta
2 - 3 ek olaj
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
240 g csiperkegomba
só, bors
100 g tejföl
1 tk mustár
60 g reszelt sajt

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gombás párna

Kedvelem azokat a reggeliket, amik viszonylag gyorsan elkészülnek, de azért van bennük némi kreativitás. Ez a párna pedig pont ilyen. Kb. 18-20 perc sütés kell neki, és az előkészületek sem sokkal hosszabbak. Még melegen a legtutibb, úgyhogy érdemes a reggeli időpontjára időzíteni a sütését!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
5 - 6
párnácskához
+

A párnákhoz

1 csomag leveles tészta
2 - 3 ek olaj
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
240 g csiperkegomba
só, bors
100 g tejföl
1 tk mustár
60 g reszelt sajt

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk 10 percet állni. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk az olajon. A gombát vékony szeletekre vágjuk, rádobjuk a hagymára, és jól lepirítjuk, hogy összeessen. A végén mehet rá só, bors, és belekeverjük a tejfölt, a mustárt és a reszelt sajtot is. 

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és 6 db hosszabb téglalapformát vágunk belőle. A tésztaszéleket lekenjük tojással, egyik felükre rakunk egy nagy kanál tejfölös gombát, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Lenyomkodjuk a széleket egy villával (egy ollóval formára igazíthatjuk előtte, hogy kicsit kerekebb legyen), lekenjük tojással, esetleg megszórjuk nagy szemű sóval, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20 percre, amíg aranybarna színt kap.

Ha tetszett a gombás párna receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások