Hirdetés

Hozzávalók

1
db 28x10 cm-es formához
+

A tésztához

170 ml langyos tej
1 nagy ek porcukor
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 db tojás
1 db tojássárgája
70 g kristálycukor
380 g liszt
100 g puha vaj

A töltelékhez

100 g olvasztott vaj
100 g kristálycukor
2 ek őrölt fahéj
100 g apróra vágott kandírozott narancshéj

A lekenéshez

1 ek tej
1 db tojás (S-es)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Így süss ünnepi fahéjas-narancsos kalácsot!

Néhány szelet kalács, egy kis vajjal vagy lekvárral megkenve...tökéletes reggelinek hangzik,nem? Na de az ünnepekkor persze ezt a műfajt is érdemes kicsit extrázni. Ha már sütöttetek perfekt kalácsot és netán a leopárd kalácson is túl vagytok, akkor itt van egy fahéjas, kandírozott narancsos verzió, ami garantáltan az ünnepi asztalok sztárja lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 28x10 cm-es formához
+

A tésztához

170 ml langyos tej
1 nagy ek porcukor
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 db tojás
1 db tojássárgája
70 g kristálycukor
380 g liszt
100 g puha vaj

A töltelékhez

100 g olvasztott vaj
100 g kristálycukor
2 ek őrölt fahéj
100 g apróra vágott kandírozott narancshéj

A lekenéshez

1 ek tej
1 db tojás (S-es)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Fotó: Szilágyi NóriA langyos tejbe szórjuk a porcukrot és az élesztőt és hagyjuk pár percig pihenni. Egy tálba rakjuk a lisztet, a tojássárgáját és az egész tojást, beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összekeverni a tésztát. Mikor nagyjából összeállt, hozzáadjuk a puha vajat és bedagasztjuk a tésztát. Mikor összeállt, lisztezett deszkán gombócot formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk és kb. 40 percig kelesztjük. 

Fotó: Szilágyi Nóri

Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott vaj ⅔-ával, megszórjuk a cukorral, fahéjjal és kandírozott naranccsal és végül meglocsoljuk a maradék vajjal. Feltekerjük a tésztát, megcsavarjuk és belerakjuk a formába, majd letakarva kelni hagyjuk 30 percig. Mikor megkelt, lekenjük enyhén felvert tojás és tej keverékével és 175 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. (Ha túl lágynak tűnik, de már barnul a teteje, letakarjuk alufóliával, hogy nehogy megégjen.)

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások