Hirdetés

Imádnivaló pizza perec

Hozzávalók

Hozzávalók 4 darabhoz

A tésztához

340 ml meleg víz
25 g élesztő
1 ek cukor
1 tk só
4 ek olívaolaj
500 g liszt

A feltéthez és töltelékhez

300 g sajt
8 szelet szalámi
6 ek passata (passzírozott paradicsom)
pár csipet bazsalikom
Hirdetés

Imádnivaló pizza perec

A pizzát szeretjük, a perecet meg naná, hogy imádjuk! Ezen az elven elindulva, a kettőnek a keresztezése, csakis valami finom hybrid péksütit eredményezhet. Ha vendégségbe vagy őszi kirándulásra mentek, dobjátok össze ezt a perecet, mert puha, sajttal van töltve és még pizza ízű is!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók 4 darabhoz

A tésztához

340 ml meleg víz
25 g élesztő
1 ek cukor
1 tk só
4 ek olívaolaj
500 g liszt

A feltéthez és töltelékhez

300 g sajt
8 szelet szalámi
6 ek passata (passzírozott paradicsom)
pár csipet bazsalikom

A tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk a tésztát és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk pihenni 40 percig. 4 részre osztjuk a tésztát, kisodorjuk kb. 50 cm hosszú rudakká, kicsit ellapítjuk az ujjunkkal.

A sajt felét kis kockákra vágjuk, végigrakjuk a tésztasávokat, majd összecsípjük az ujjunkkal, kicsit átsodorjuk és perec alakúra formázzuk. Lekenjük a passatával, pár fél szelet szalámit rakunk rá és megszórjuk reszelt sajttal és bazsalikommal. 15-20 percig hagyjuk pihenni, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások