Hirdetés

Karamellás-csokis kalács

Hozzávalók

2
db kb. 20 cm-es kör alakú kalácshoz:
+

A fonott kalácshoz

250 ml tej
7 g szárított élesztő
70 g cukor
500 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
90 g olvasztott vaj

A töltelékhez

12 db puha karamella
80 g étcsoki

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Karamellás-csokis kalács

A kalács önmagában is csodás ajándék attól, aki kitalálta anno ezt az egész élesztős, fonott sztorit. De annak ellenére, hogy azt mondom, a sima verzió is isteni, csak ajánlani tudom, hogy turbózzátok fel még valami hozzávalóval, mint például az omlós, puha karamella és a csoki.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
db kb. 20 cm-es kör alakú kalácshoz:
+

A fonott kalácshoz

250 ml tej
7 g szárított élesztő
70 g cukor
500 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
90 g olvasztott vaj

A töltelékhez

12 db puha karamella
80 g étcsoki

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tejet megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt (használhatunk 25 g friss élesztőt is), adunk hozzá egy teáskanál cukrot, és pár percig hagyjuk pihenni. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, majd mehet bele a pihentetett, kissé felfutott élesztős tej. Elkezdjük bedagasztani a tésztát, majd amikor már kissé összeállt, hozzácsorgatjuk a vajat, és simára dagasztjuk. Letakarva 1 órát kelesztjük. 

Mikor megkelt, kissé átnyomkodjuk az ujjunkkal, széthúzogatjuk, és beleszórjuk a kisebb darabokra vágott karamellát és csokit, majd átgyúrjuk a tésztát, és először 2 részre osztjuk, aztán mindkét részt 4-felé vágjuk. 4 gombócból 4 db, kb. 24 cm-es rudat sodrunk. Kettőt egymás mellé rakunk, ennek a közepére merőlegesen is kerül egymás mellé két rúd. Az egyik alul lévő rudat felrakjuk felülre, a másik oldalon lévő alsót szintén. Ha körbeértünk, haladunk a másik irányba is: az alsó rudakat a mellette lévő felső rúdra fektetjük, és az egészet összefonjuk, egészen addig folytatva a jobbra-balra fonást, amíg el nem fogy a tészta. A másik 4 tésztagombócot is ugyanígy megformázzuk. 20-30 percet kelesztjük a kalácsokat, majd lekenjük őket tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket, kb. 35-40 perc alatt.

Ha tetszett a karamellás-csokis kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások