Hirdetés

Kardamomos tekercs

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+

A tésztához

250 ml tej
70 g cukor
7 g szárított élesztő
400 g liszt
1 csipet só
1 tk őrölt kardamom
70 g olvasztott vaj

A krémhez

80 g puha vaj
90 g barna cukor
1 tk őrölt kardamom

A sziruphoz

70 ml víz
80 g cukor
1 mk őrölt kardamom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kardamomos tekercs

Szerintem a világ, de tényleg komolyan mondom, hogy ez a világ legjobb péksütije (na jó, egyik). A svédek azért tudnak valamit, ha reggelizgetésről van szó. Puha kelt tészta kardamomos krémmel megtöltve, cukorsziruppal lekenve. Persze, ha nincs otthon kardamom, használhattok fahéjat vagy kakaóport is. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
39
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+

A tésztához

250 ml tej
70 g cukor
7 g szárított élesztő
400 g liszt
1 csipet só
1 tk őrölt kardamom
70 g olvasztott vaj

A krémhez

80 g puha vaj
90 g barna cukor
1 tk őrölt kardamom

A sziruphoz

70 ml víz
80 g cukor
1 mk őrölt kardamom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához a tejet megmelegítjük, belerakunk egy teáskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pihenni pár percig, hogy aktiválódjon az élesztő. A maradék cukrot, lisztet, sót és kardamomot összekeverjük, majd jöhet hozzá a felfutott élesztős tej és az olvasztott vaj is. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, kissé beolajozzuk, és letakarva 40-45 percet pihentetjük. Ezután a tésztát lisztezett felületen kb. 50 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. 

A krém hozzávalóit összekeverjük, és lekenjük vele a tésztát. Behajtjuk az ⅓-áig, majd a másik oldalt erre ráhajtjuk, így 3 réteg lesz egymáson. Elforgatjuk a tésztát 90 fokkal, kicsit még nyújtunk rajta, majd kb 1,5-2 cm vastag sávokat vágunk belőle. Ezeket kicsit megnyújtjuk a kezünkben, majd kétszer-háromszor megtekerjük két ujjunk körül, a tésztasáv végét pedig áttekerjük a csomónk felett, és aláhajtjuk a tésztacsomó belsejébe. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, letakarva 20-30 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre, amíg szépen megsülnek a tekercsek. 

A szirup hozzávalóit 1-2 percig forraljuk, majd még melegen lekenjük vele a megsült tekercseket.

Ha tetszett a kardamomos tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások