Hirdetés
Bespájzolva

Kolbászos-édesburgonyás muffin

Hozzávalók

2
db muffintepsihez
+
150 g kolbász
400 g édesburgonya
olaj
150 g hagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 ek aprított friss kakukkfű
350 g liszt
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 csipet cukor
1 tk só
1 tk tört bors
3 db tojás (nagyobb)
250 ml író
5 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kolbászos-édesburgonyás muffin

Reggelire muffin? Nanááááá, főleg, ha egy sós verzió édesburival és kolbásszal. Van egy pár édes étel, ami sósként is megállja a helyét mint pl. a palacsinta, de ez a muffinverzió is ide tartozik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

2
db muffintepsihez
+
150 g kolbász
400 g édesburgonya
olaj
150 g hagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 ek aprított friss kakukkfű
350 g liszt
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 csipet cukor
1 tk só
1 tk tört bors
3 db tojás (nagyobb)
250 ml író
5 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kolbászt és az édesburgonyát kb. fél-1 cm nagyságú kockákra vágjuk, és egy pár evőkanál olajon kb. 15 perc alatt lepirítjuk az aprított hagymával, fokhagymával együtt, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Félretesszük hűlni.

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a borsot összekeverjük. A tojást, az írót és az olívaolajat egy habverővel kissé felverjük. Az édesburgonyás mixet hozzáadjuk a lisztkeverékhez, majd ráöntjük a tojásos-tejes mixet, és egy spatulával kikeverjük a masszát. Egy tapadásmentes muffinsütőbe adagoljuk a masszát egy fagyiskanál segítségével, majd 180 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt készre sütjük.

Kolbászos-édesburgonyás muffin

Ha tetszett a kolbászos-édesburgonyás muffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások