Hozzávalók
- 150 g kolbász
- 400 g édesburgonya
- olaj
- 150 g hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek aprított friss kakukkfű
- 350 g liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 csipet cukor
- 1 tk só
- 1 tk tört bors
- 3 db tojás (nagyobb)
- 250 ml író
- 5 ek olívaolaj
Kolbászos-édesburgonyás muffin
Hozzávalók
- 150 g kolbász
- 400 g édesburgonya
- olaj
- 150 g hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek aprított friss kakukkfű
- 350 g liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 csipet cukor
- 1 tk só
- 1 tk tört bors
- 3 db tojás (nagyobb)
- 250 ml író
- 5 ek olívaolaj
A kolbászt és az édesburgonyát kb. fél-1 cm nagyságú kockákra vágjuk, és egy pár evőkanál olajon kb. 15 perc alatt lepirítjuk az aprított hagymával, fokhagymával együtt, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Félretesszük hűlni.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a borsot összekeverjük. A tojást, az írót és az olívaolajat egy habverővel kissé felverjük. Az édesburgonyás mixet hozzáadjuk a lisztkeverékhez, majd ráöntjük a tojásos-tejes mixet, és egy spatulával kikeverjük a masszát. Egy tapadásmentes muffinsütőbe adagoljuk a masszát egy fagyiskanál segítségével, majd 180 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a kolbászos-édesburgonyás muffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!