Hozzávalók
- 110 g puha vaj
- 100 g cukor
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 125 g ricotta
- 80 g blansírozott mandula
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
A díszítéshez
- 100 g olvasztott étcsoki
- 100 g olvasztott fehér csoki
Hozzávalók
- 110 g puha vaj
- 100 g cukor
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 125 g ricotta
- 80 g blansírozott mandula
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
A díszítéshez
- 100 g olvasztott étcsoki
- 100 g olvasztott fehér csoki
A vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást, a vaníliát és a ricottát. A mandulát egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a ricottás keverékhez adjuk. Jól összegyúrjuk, és vagy fagyasztóba tesszük legalább fél órára, vagy hűtőbe két órára, hogy teljesen megdermedjen.
Ezután 16 részre osztjuk a tésztát. (Ha nagyon olvadna, akkor azt a részt, amit éppen nem formázunk, tegyük vissza a hűtőbe egy tálcán.) A darabokat két kis részre osztjuk, 8-9 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, majd megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Pár percet hagyjuk hűlni, ezután meglocsoljuk a kétfajta olvasztott csokival. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg kicsit megdermed a csoki.
Ha tetszett a mandulás-ricottás csavart receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!