Hirdetés
Bespájzolva

Mandulás-ricottás csavart

Hozzávalók

16
darabhoz
+
110 g puha vaj
100 g cukor
1 db tojás
1 tk vaníliakivonat
125 g ricotta
80 g blansírozott mandula
250 g liszt
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna

A díszítéshez

100 g olvasztott étcsoki
100 g olvasztott fehér csoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mandulás-ricottás csavart

Az olaszoknál is van rengeteg olyan aprósütemény, ami nálunk: ilyen ez a ricottás csavart, omlós, vaníliás, és tényleg nagyon finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

16
darabhoz
+
110 g puha vaj
100 g cukor
1 db tojás
1 tk vaníliakivonat
125 g ricotta
80 g blansírozott mandula
250 g liszt
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna

A díszítéshez

100 g olvasztott étcsoki
100 g olvasztott fehér csoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást, a vaníliát és a ricottát. A mandulát egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a ricottás keverékhez adjuk. Jól összegyúrjuk, és vagy fagyasztóba tesszük legalább fél órára, vagy hűtőbe két órára, hogy teljesen megdermedjen. 

Ezután 16 részre osztjuk a tésztát. (Ha nagyon olvadna, akkor azt a részt, amit éppen nem formázunk, tegyük vissza a hűtőbe egy tálcán.) A darabokat két kis részre osztjuk, 8-9 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, majd megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Pár percet hagyjuk hűlni, ezután meglocsoljuk a kétfajta olvasztott csokival. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg kicsit megdermed a csoki.

Mandulás-ricottás csavart

Ha tetszett a mandulás-ricottás csavart receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások