Hirdetés
Instant

Medvehagymapestós juhtúrós háromszögek

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A tésztához

300 g liszt
175 g hideg vaj
1 db tojás
200 g tejföl
10 g só

A töltelékhez

250 g juhtúró
1 csokor medvehagyma
2 - 3 db dió
só, bors
4 ek olívaolaj

A lekenéshez és szóráshoz

tojás
szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Medvehagymapestós juhtúrós háromszögek

Ti tudtátok, hogy a medvehagyma és a juhtúró mennyire finom együtt? Ha nem, akkor muszáj megcsinálnotok ezeket a háromszögeket, különben nem fogjátok elhinni. Multifunkcionális kaja ez, kiránduláshoz, suliba, munkahelyre, reggel, délben, este, ebéd előtt vagy után, bármikor telitalálat, és nagyon egyszerű összedobni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A tésztához

300 g liszt
175 g hideg vaj
1 db tojás
200 g tejföl
10 g só

A töltelékhez

250 g juhtúró
1 csokor medvehagyma
2 - 3 db dió
só, bors
4 ek olívaolaj

A lekenéshez és szóráshoz

tojás
szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hideg vajat felkockázzuk és elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, és összegyúrjuk. A kész tésztát becsomagoljuk és kb. fél órán át a hűtőben pihentetjük, addig összeállítjuk a tölteléket. A diót lepirítjuk egy száraz serpenyőben, és a medvehagyma, az olívaolaj, a só és a bors társaságában egy késes aprítóban krémes állagúra daráljuk. Az így elkészült medvehagymapestót összekeverjük a juhtúróval. A tésztát 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk és 10 négyzetet vágunk belőle. A tésztanégyzeteket megtöltjük, a széleit kevés vízzel megnedvesítjük, és átlósan lezárjuk, hogy háromszögeket kapjunk. Lekenjük tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 190 fokos sütőben, 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások