Hozzávalók
A raguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 400 g darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk holland kakaópor
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A guacamoléhoz
- 2 doboz avokádókrém (125 g-os kiszerelés)
- 1 db paradicsom (90 g)
- 2 fej salottahagyma (80 g/fej)
- 1 csokor friss koriander
- ½ db lime leve
- só, bors
Az összeállításhoz
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
- 4 ek szezámmag
Hozzávalók
A raguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 400 g darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk holland kakaópor
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A guacamoléhoz
- 2 doboz avokádókrém (125 g-os kiszerelés)
- 1 db paradicsom (90 g)
- 2 fej salottahagyma (80 g/fej)
- 1 csokor friss koriander
- ½ db lime leve
- só, bors
Az összeállításhoz
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
- 4 ek szezámmag
A mexikói csavart ragujához egy serpenyőben az olajon elkezdjük lepirítani a darált húst, majd megszórjuk az apróra vágott hagymával és fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd jól lepirítjuk. Elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük az alaplével. 20 percig főzzük, majd a babot is beleszórjuk és kicsit megtörjük egy villával. További 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A guacamoléhoz az avokádókrémet összekeverjük az apróra vágott paradicsommal, hagymával és korianderrel, majd a lime levével, sóval és borssal ízesítjük.
Az összeállításhoz az egyik tésztalapot kiterítjük, lekenjük a raguval, rárakjuk a másik lapot, lenyomkodjuk, majd elfelezzük hosszában. Maximum 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, megcsavarjuk és tepsire rakjuk. Lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A csavartat a guacamoléval tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a mexikói csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!