Hozzávalók
A tésztához
- 150 g tejföl
- 1 mk cukor
- 45 g élesztő
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 100 g trappista sajt
- 2 tk só
A lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- borsszem
Nyuszipogácsa
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g tejföl
- 1 mk cukor
- 45 g élesztő
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 100 g trappista sajt
- 2 tk só
A lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- borsszem
A tésztához először a tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a reszelt sajtot, a sót, valamint a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, letakarva 45 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk kb. 30 darab korongot. A korongok felét sütőpapírral borított tepsire rakjuk, a másik felénél pedig mindegyik korong két, oldalsó részéből nyuszifüleket vágunk ki a pogácsaszaggatóval. A maradék tésztából kb. 0,5 cm-es köröket szúrunk ki, és háromszög alakúra formázzuk, ez lesz a nyuszik orra.
A tepsibe helyezett korongok oldalát és tetejét lekenjük a lazán felvert tojással, majd a pogácsák felső részére rakjuk a két fület, a tetejükre pedig az orrokat tapasztjuk. Ezeket is lekenjük tojással, és 2-2 borsszemmel díszítjük – ezek lesznek a szemek. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a nyuszipogácsákat.
Ha tetszett a nyuszipogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!