Hirdetés

Őrülten finom pizza pite

Hozzávalók

150 g főtt sonka
200 g pizza mozzarella
20 g parmezán sajt
paradicsomszósz
1 csomag leveles tészta

A tésztához

500 g pizzaliszt
4 g szárított élesztő
50 ml olívaolaj
300 ml langyos víz
15 g só

A paradicsomszószhoz

400 g hámozott paradicsom konzerv
2 ek zöld pesztó
3 ek olívaolaj
só, bors

A lekenéshez

1 tojássárgája
2 ek tejszín
Hirdetés

Őrülten finom pizza pite

Ha eddig nem tudtátok, hogy hogyan egyetek pizzát akár reggelire a munkahelyeteken, anélkül, hogy minden paradicsomszószos lenne a táskátokban, akkor ez a tökéletes pizza recept! :P A leveles tészta réteg biztosítja, hogy egyben maradjon az egész és ebben a formában bármikor és bárhol ehettek egy jó kis vastag tésztás házi pizzát! :P De! Aki nem szereti ezt a tésztavastagságot, nyugodtan felezze meg a hozzávalók mennyiségét, hogy mindenki kedvére ehessen belőle! :)
Hirdetés

Hozzávalók

150 g főtt sonka
200 g pizza mozzarella
20 g parmezán sajt
paradicsomszósz
1 csomag leveles tészta

A tésztához

500 g pizzaliszt
4 g szárított élesztő
50 ml olívaolaj
300 ml langyos víz
15 g só

A paradicsomszószhoz

400 g hámozott paradicsom konzerv
2 ek zöld pesztó
3 ek olívaolaj
só, bors

A lekenéshez

1 tojássárgája
2 ek tejszín

A tésztához a hozzávalókat alaposan összekeverjük és jól kidagasztjuk, majd lefedjük és 1,5 órán át kelni hagyjuk. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a sajtot felszeleteljük, a sonkát nagyobb darabokra tépkedjük, a parmezánt lereszeljük és a paradicsomszószhoz a hozzávalókat egy aprítógépben pürésítjük. Ha megkelt a tészta, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és elegyengetjük úgy, hogy egy picit a széle magasabban legyen. Megkenjük a paradicsomszósz kb. negyedével, rápakoljuk a sonkát, felszeletelt sajtot, reszelt parmezánt majd a maradék paradicsomszószt.

A leveles tésztával az egészet befedjük, lenyomkodjuk a széleinél és egy villával nagyon óvatosan megszurkáljuk a tetejét. Lekenjük a tojás+tejszín keverékével és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Miután picit hűlt, kockákra vágjuk és ehetjük is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások