Hirdetés
Instant

Ostoros kalács

Hozzávalók

1
20x25 cm-es tepsihez
+

A tésztához

400 ml meleg tej
40 g friss élesztő
3 ek cukor
650 g liszt
1 nagy csipet só
3 db tojássárgája
50 g puha vaj
60 ml olaj

A töltelékhez

250 g puha vaj
5 ek holland kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
120 g porcukor

A lekenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ostoros kalács

Van, hogy egy nap legyártunk 10-12 receptet is akár, és legtöbbször olyan is van, hogy egy receptet nagyon-nagyon várunk a szerkesztőségben, mert mindenki „lelkesen akarja tesztelni”. Ez is egy ilyen recept volt, csak azért, hogy annyit ehessünk belőle, amennyit szeretnénk, alig ettünk aznap ebédet. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x25 cm-es tepsihez
+

A tésztához

400 ml meleg tej
40 g friss élesztő
3 ek cukor
650 g liszt
1 nagy csipet só
3 db tojássárgája
50 g puha vaj
60 ml olaj

A töltelékhez

250 g puha vaj
5 ek holland kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
120 g porcukor

A lekenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tejbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórunk az össz cukormennyiségből 1 teáskanállal, és hagyjuk felfutni. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük egy nagy tálban. (Mindenképpen nagy tálat válasszunk, mert nagyon meg fog emelkedni!) Ezután az összes hozzávalóval együtt elkeverjük, és 10-15 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és 1 órát hagyjuk a hűtőben állni. A tésztát ezután kivesszük, és szobahőmérsékleten kelesztjük 1 órát. 

A töltelék hozzávalóit egy tálban kicsit kihabosítjuk. A tésztát kiborítjuk egy deszkára, és 6 gombócot csinálunk belőle. Kb. 20-25 x 10-15 cm nagyságú téglalap alakúra nyújtjuk a gombócokat, és mindegyiket megkenjük egyenlő mennyiségű kakaós krémmel úgy, hogy a hosszabbik szélénél 1 cm-t kihagyunk. Hosszában feltekerjük, és a végénél kicsit lenyomjuk, hogy jól összeragadjon. 

Ostoros kalács

Ezután 2 db 3-mas fonású kalácsot kell csinálni, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire rakunk, egymás mellé. Lefedjük, és minimum egy fél órát hagyjuk kelni. Lekenjük egy tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percet sütjük. Ha pirulna a teteje, lefedjük egy alufóliával, vagy ha a sütési idő vége felé járunk, csináljunk egy tűpróbát, és ha kicsit ragacsos a fogpiszkáló akkor még hagyjuk pár percet bent. Ezek azért szükségesek, mert minden sütő más. Ezután már csak bírjuk kivárni, hogy kicsit hűljön.

Ha tetszett az ostoros kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások