Pékség

Sajtosbabkamuffin

Sajtos babkamuffin

Hozzávalók
A tésztához
350 g
liszt
180 ml
tej
1 csipet
cukor
1 tk
20 g
friss élesztő
50 g
olvasztott vaj
20 g
reszelt parmezán
1 db
tojássárgája
A töltelékhez
90 g
puha vaj
30 g
parmezán
1 tk
100 g
gouda sajt

Elkészítés

A sajtos babkamuffin tésztájához a hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni kb. 1 óra alatt. A töltelékhez összekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és a sót, a gouda sajtot pedig lereszeljük.

@streetkitchenhu Sajtos babkamuffin. 🧀 #cheese #easter #foodtiktok #cooktok #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Beg For You (feat. Rina Sawayama) - Charli XCX

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőle. Mindegyikből egy nagyjából 15x8 cm-es téglalapot nyújtunk, majd lekenjük egy kevés vajas krémmel, és megszórjuk egy kevés sajttal. Vagy hát ha úgy szeretitek, akkor sok sajttal. :D

Feltekerjük, hosszában elfelezzük és befonjuk. Felcsavarjuk, és muffinpapírral bélelt formába tesszük, végül megszórjuk a maradék reszelt goudával. 15 percig lefedve meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Kelesztés: kb. 75 perc
  • Sütés: 35 perc
  • Összesen: 125 perc
sajtos-babkamuffin
Sajtos babkamuffin (Fotó: Street Kitchen)

Még több babka:

Fahéjas-diós babka

Málnás babkamuffin

www.streetkitchen.hu

Nekem a babka valamiért a húsvéthoz köthető leginkább, ezért mindenképpen szerettem volna, ha most is felkerül az asztalra valamilyen formában. Ez a sós sajtos verzió tuti befutó lehet a sonka mellé.

Hozzávalók

8 darabhoz
A tésztához
350 g
liszt
180 ml
tej
1 csipet
cukor
1 tk
20 g
friss élesztő
50 g
olvasztott vaj
20 g
reszelt parmezán
1 db
tojássárgája
A töltelékhez
90 g
puha vaj
30 g
parmezán
1 tk
100 g
gouda sajt

A sajtos babkamuffin tésztájához a hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni kb. 1 óra alatt. A töltelékhez összekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és a sót, a gouda sajtot pedig lereszeljük.

@streetkitchenhu Sajtos babkamuffin. 🧀 #cheese #easter #foodtiktok #cooktok #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Beg For You (feat. Rina Sawayama) - Charli XCX

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőle. Mindegyikből egy nagyjából 15x8 cm-es téglalapot nyújtunk, majd lekenjük egy kevés vajas krémmel, és megszórjuk egy kevés sajttal. Vagy hát ha úgy szeretitek, akkor sok sajttal. :D

Feltekerjük, hosszában elfelezzük és befonjuk. Felcsavarjuk, és muffinpapírral bélelt formába tesszük, végül megszórjuk a maradék reszelt goudával. 15 percig lefedve meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Kelesztés: kb. 75 perc
  • Sütés: 35 perc
  • Összesen: 125 perc
sajtos-babkamuffin
Sajtos babkamuffin (Fotó: Street Kitchen)

Még több babka:

Fahéjas-diós babka

Málnás babkamuffin

Ha tetszett a Sajtos babkamuffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept