Hirdetés

Fahéjas-diós babka

Hozzávalók

1
kb. 28 cm-es kalácshoz
+

A tésztához

180 ml tej
25 g élesztő
80 g cukor
380 g liszt
1 db tojás
1 db tojássárgája
90 g olvasztott vaj

A töltelékhez

120 g olvasztott vaj
100 g barna cukor
3 ek őrölt fahéj
2 marék dió

A sziruphoz

120 - 130 ml víz
120 g cukor
1 ek méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fahéjas-diós babka

A főszerkesztőnk, Dana kérésére összedobtam az egyik kedvenc sütijét, a babkát. Higgyétek el, hogy egy bögre tejjel, vagy a reggeli kávétok mellé tökéletes süti lesz ez a brutál fahéjas, pirult diódarabos, szaftos kalács. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
52
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 28 cm-es kalácshoz
+

A tésztához

180 ml tej
25 g élesztő
80 g cukor
380 g liszt
1 db tojás
1 db tojássárgája
90 g olvasztott vaj

A töltelékhez

120 g olvasztott vaj
100 g barna cukor
3 ek őrölt fahéj
2 marék dió

A sziruphoz

120 - 130 ml víz
120 g cukor
1 ek méz
Bevásárlólistához adom

A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut az élesztő. A lisztbe rakjuk a tojást, a tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt, újra átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. 

A töltelékhez az olvasztott vajban elkeverjük a barna cukrot és a fahéjat, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát. A töltelékre szórjuk a rusztikusra vágott diót. A hosszabbik oldalánál feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk a tekercset, és a két darabot vágott felével fölfelé összetekerjük. 

A kenyérsütő forma aljára vágunk egy darab sütőpapírt, belerakjuk a megformázott kalácsot, és 25 percig kelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a babkát, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. 

Fahéjas-diós babka

Közben egy edénybe mérjük a vizet, a cukrot és a mézet, forralunk rajta egyet, majd mikor megsült a babka, még melegen leöntjük a sziruppal. Megvárjuk, míg kihűl, és csak utána szeleteljük.

Ha tetszett a Fahéjas-diós babka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások