Hirdetés

Sajtos képviselőfánk, a farsang új sztárja

Hozzávalók

6 - 8
darabhoz
+

A fánkhoz

100 ml víz
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 g liszt
3 db tojás

A krémhez

100 g vaj
100 g liszt
150 ml tej
só, bors
½ db szerecsendió
1 csokor újhagyma
200 g füstölt sajt
Hirdetés

Sajtos képviselőfánk, a farsang új sztárja

A képviselőfánk tésztájába nem csak édes krémeket lehet tölteni! Próbáljátok ki ezt a sajttal töltött verziót, ami akár egy farsangi mulatsághoz is tökéletes sörkorcsolya lehet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
darabhoz
+

A fánkhoz

100 ml víz
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 g liszt
3 db tojás

A krémhez

100 g vaj
100 g liszt
150 ml tej
só, bors
½ db szerecsendió
1 csokor újhagyma
200 g füstölt sajt

Az égetett tésztához a vizet, a vajat , a sót és a cukrot összeforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és addig keverjük, míg a tészta elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről az edényt, és szépen egyesével, habverővel elkeverjük benne a tojásokat. Ha kihűlt a tészta, habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk, távol egymástól, mert sülés közben meg fognak nőni a fánkok. 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 percig sütjük a fánkokat, úgy, hogy alulra egy edénybe vizet öntünk. Ha megsültek a fánkok, a sütő ajtaját kinyitjuk, így hagyjuk őket kihűlni.

Sajtos képviselő fánk elkészítse

A krémhez a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett ráöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Ha besűrűsödött, belereszeljük a sajtot, majd hozzákeverjük a nagyon vékonyra vágott újhagymát.

sajtos képviselőfánk tálalása

Ha a fánkok kihűltek, levágjuk a tetejüket, és a langyosra hűlt sajtkrémet habzsákba töltjük, és belenyomjuk a fánkokba.

Sajtos képviselőfánk recept

Ha tetszett a sajtos képviselőfánk receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások