Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Sajtos perecgolyók

Hozzávalók

12
darabhoz
+
300 g liszt
1 tk só
2 tk szárított élesztő
1 db tojássárgája
135 ml meleg víz
2 ek olívaolaj
200 g vörös cheddar sajt
1 ek durva szemű tengeri só
1 db tojás a lekenéshez

A főzővízbe

1 ek szódabikarbóna
2 ek méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos perecgolyók

A házi perecnél aligha létezik jobb nasi, előétel. Töltsétek meg sajttal, szóljatok rá egy kis jó minőségű durva szemű tengeri sót és már is kész a tökéletes vendégváró falatka. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+
300 g liszt
1 tk só
2 tk szárított élesztő
1 db tojássárgája
135 ml meleg víz
2 ek olívaolaj
200 g vörös cheddar sajt
1 ek durva szemű tengeri só
1 db tojás a lekenéshez

A főzővízbe

1 ek szódabikarbóna
2 ek méz
Bevásárlólistához adom

A lisztet, sót, élesztőt elkeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a vizet, olajat, tojássárgáját és alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk és 40-45 percig kelesztjük. Ha megkelt egy deszkára rakjuk. 12 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. A sajtból 12 db,  kb. 1×1 cm kockákat vágunk. A golyókat kicsit kilapítjuk és beletöltjük a sajtot úgy, hogy a végét összecsípjük. Kicsit lenyomjuk az alját.

Egy lábasban vizet forralunk és belerakjuk a mézet és a szódabikarbónát. Lejjebb vesszük a lángot, úgy, hogy csak gyöngyözzön. Belerakjuk a golyókat és oldalanként fél-fél percig főzzük őket. Kiszedjük egy szűrőkanállal és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk 1-1 csipet durva szemű sóval és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Sajtos perecgolyók

Ha tetszett a sajtos perecgolyók receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások