Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 250 g friss bébispenót
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
A tésztához
- 400 g fehér tönkölyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 g só
- 230 - 250 ml meleg víz
- ½ csomag szárított élesztő
Az előtésztához
- 125 g fehér tönkölyliszt
- 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 250 ml meleg víz
- ½ csomag szárított élesztő
Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 250 g friss bébispenót
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
A tésztához
- 400 g fehér tönkölyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 g só
- 230 - 250 ml meleg víz
- ½ csomag szárított élesztő
Az előtésztához
- 125 g fehér tönkölyliszt
- 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 250 ml meleg víz
- ½ csomag szárított élesztő
Az előtésztához összekeverjük a két lisztet. A vízben elkeverjük az élesztőt, majd a lisztbe keverjük és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és 2-3 órát hagyjuk állni.
Az apróra vágott fokhagymát picit megpároljuk az olajon. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, majd ha teljesen összeesett, kiszedjük egy deszkára, és apróra vágjuk.
A tésztához a kétfajta lisztet összekeverjük, és ismét elkeverjük a vízben az élesztőt. Egy nagy keverőtálba rakjuk a liszteket, a spenót felét és az előtésztát, és elkezdjük összekeverni. Belerakjuk a sót, és alaposan kidagasztjuk az egészet. Lefedjük, és fél órát pihentetjük.
A tepsit kiolajozzuk, és belerakjuk a tésztát. Az ujjbegyünkkel enyhén megnyomkodjuk a tetejét. Lefedjük, és hagyjuk újabb fél órát kelni. Ha letelt az idő, rárakjuk a maradék spenótot, megszórjuk a chilivel, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, majd 200 fokra emelve a hőt, 10 percig sütjük.
Ha tetszett a spenótos focaccia receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!