Hirdetés

Sütőporos krumplis pogácsa

Hozzávalók

1
nagy tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
500 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
400 g liszt
Hozzávaló kipipálva
2 ½ - 3 tk só
Hozzávaló kipipálva
10 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
3 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
150 g vaj

A lekenéshez

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sütőporos krumplis pogácsa

Bár én inkább kovász és élesztő párti vagyok, de ez a sütőporos pogácsa olyan puha lett, hogy még másnap is ettük, pedig le sem volt fedve. Gondoljátok el, mi lett volna, ha zacskóban tároljuk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
129
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagy tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
500 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
400 g liszt
Hozzávaló kipipálva
2 ½ - 3 tk só
Hozzávaló kipipálva
10 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
3 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
150 g vaj

A lekenéshez

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még melegen áttörjük. Miután kihűlt, az összes többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk: ha minimum 5 percig gyúrjuk, brutálisan szép, egyenletes tésztát kapunk. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk, és 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, bekarcoljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a sütőporos krumplis pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?