Hirdetés
Instant

Sütőporos krumplis pogácsa

Hozzávalók

1
nagy tepsihez
+
500 g krumpli
400 g liszt
2 ½ - 3 tk só
10 g sütőpor
1 db tojás
3 ek tejföl
150 g vaj

A lekenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sütőporos krumplis pogácsa

Bár én inkább kovász és élesztő párti vagyok, de ez a sütőporos pogácsa olyan puha lett, hogy még másnap is ettük, pedig le sem volt fedve. Gondoljátok el, mi lett volna, ha zacskóban tároljuk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
74
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagy tepsihez
+
500 g krumpli
400 g liszt
2 ½ - 3 tk só
10 g sütőpor
1 db tojás
3 ek tejföl
150 g vaj

A lekenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk: ha minimum 5 percig gyúrjuk, brutálisan szép, egyenletes tésztát kapunk. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk, és 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, bekarcoljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a sütőporos krumplis pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások