Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 400 g liszt
- 2 ½ - 3 tk só
- 10 g sütőpor
- 1 db tojás
- 3 ek tejföl
- 150 g vaj
A lekenéshez
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 400 g liszt
- 2 ½ - 3 tk só
- 10 g sütőpor
- 1 db tojás
- 3 ek tejföl
- 150 g vaj
A lekenéshez
- 1 db tojás
A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még melegen áttörjük. Miután kihűlt, az összes többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk: ha minimum 5 percig gyúrjuk, brutálisan szép, egyenletes tésztát kapunk. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk, és 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, bekarcoljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a sütőporos krumplis pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!