Pékség

Sütőtökös-csokiskeksz

Sütőtökös-csokis keksz

Hozzávalók
100 g
sütőtök
115 g
olvasztott vaj
50 g
barna cukor
100 g
kristálycukor
1 tk
vaníliakivonat
190 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
fahéj
2 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
90 g
étcsoki pasztilla

Elkészítés

A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, lobogó vízben 20 perc alatt puhára főzzük és villával összepépesítjük, majd kikeverjük az olvasztott vajjal, a barna és a kristálycukorral, illetve a vaníliakivonattal. Egy másik tálban elkeverjük a száraz összetevőket, a csokipasztilla kivételével. 

A sütőtökös masszához adagoljuk a lisztes keveréket, és egy spatulával összeforgatjuk a két tál tartalmát. Mikor ezzel megvagyunk, mehet hozzá a csokipasztilla nagy része is.

Fagyiskanállal gombócokat adagolunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. háromujjnyira, hogy legyen helye a kekszeknek szépen elterülni. A 14-16 keksz két tepsin fog elférni. 

Mikor készen vannak a kis gombócok, a tetejükre még rakunk egy-két csokidarabot, majd 180 fokra előmelegített sütőbe kerülnek 20-22 percre.

Miután megsültek, minimum 30 percet érdemes várni, hogy hűljenek és a külsejük szép ropogóssá váljon.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20-22 perc
  • Pihentetés: 30 perc
sütőtökös csokis keksz
Sütőtökös-csokis keksz (Fotó: Street Kitchen)

Még több szaftos keksz:

Házi felturbózott zabkeksz

Fügés keksz

Mikulás keksz

www.streetkitchen.hu

Hogyan turbózd fel a már eleve brutááális csokis keksz receptjét? Egy király szezonális alapanyaggal, a sütőtökkel! A keksz belseje még ragacsosabb lesz tőle sütés után, kívül viszont ropogni fog.

Hozzávalók

14 - 16 kekszhez
100 g
sütőtök
115 g
olvasztott vaj
50 g
barna cukor
100 g
kristálycukor
1 tk
vaníliakivonat
190 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
fahéj
2 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
90 g
étcsoki pasztilla

A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, lobogó vízben 20 perc alatt puhára főzzük és villával összepépesítjük, majd kikeverjük az olvasztott vajjal, a barna és a kristálycukorral, illetve a vaníliakivonattal. Egy másik tálban elkeverjük a száraz összetevőket, a csokipasztilla kivételével. 

A sütőtökös masszához adagoljuk a lisztes keveréket, és egy spatulával összeforgatjuk a két tál tartalmát. Mikor ezzel megvagyunk, mehet hozzá a csokipasztilla nagy része is.

Fagyiskanállal gombócokat adagolunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. háromujjnyira, hogy legyen helye a kekszeknek szépen elterülni. A 14-16 keksz két tepsin fog elférni. 

Mikor készen vannak a kis gombócok, a tetejükre még rakunk egy-két csokidarabot, majd 180 fokra előmelegített sütőbe kerülnek 20-22 percre.

Miután megsültek, minimum 30 percet érdemes várni, hogy hűljenek és a külsejük szép ropogóssá váljon.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20-22 perc
  • Pihentetés: 30 perc
sütőtökös csokis keksz
Sütőtökös-csokis keksz (Fotó: Street Kitchen)

Még több szaftos keksz:

Házi felturbózott zabkeksz

Fügés keksz

Mikulás keksz

Ha tetszett a Sütőtökös-csokis keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept