Hozzávalók
- 120 g vaj
- 150 g barna cukor
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 50 g apró szemű zabpehely
- 2 - 3 db füge
Hozzávalók
- 120 g vaj
- 150 g barna cukor
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 50 g apró szemű zabpehely
- 2 - 3 db füge
A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, és belekeverjük a tojást. Hozzáadjuk a füge kivételével a többi hozzávalót, összekeverjük és hagyjuk állni a hűtőben 15 percig.
A fügét maximum fél cm vastag szeletekre vágjuk. A masszát kiadagoljuk egy fagyiskanállal egy tepsire, egymástól 3-4 cm távolságra, majd rányomunk 1-1 szelet fügét a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!