Hozzávalók
- 230 g szobahőmérséklet vaj
- 300 g barna cukor
- 2 db tojás
- 2 tk vanília aroma
- 220 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt fahéj
- 260 g zabpehely
- 70 g dió
- 50 g török mogyoró
- 90 g aszalt vörösáfonya
- 80 g étcsoki pasztilla
- 1 tk nagy szemű só
Hozzávalók
- 230 g szobahőmérséklet vaj
- 300 g barna cukor
- 2 db tojás
- 2 tk vanília aroma
- 220 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt fahéj
- 260 g zabpehely
- 70 g dió
- 50 g török mogyoró
- 90 g aszalt vörösáfonya
- 80 g étcsoki pasztilla
- 1 tk nagy szemű só
A zabkeksz első lépéseként a robotgép segítségével kikeverjük a vajat a cukorral, majd mikor teljesen egynemű, folyamatos kevergetés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd mehet bele a vaníliaaroma is. Egy másik keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, és alaposan elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a vajas-cukros mixhez.
Mikor alaposan összekevertük, mehet bele a zab, ismét elkeverjük, aztán az aprított magvak, a vörösáfonya és a csokipasztilla, majd utoljára óvatosan összekeverjük a masszát. Egy fagyikanál segítségével gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.
Egy tepsire 10-11 db fér rá úgy, hogy ne süljenek össze a kekszek. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Megszórjuk nagyszemű sóval és hagyjuk kihűlni. Több napig nagyon király minőségben megmaradnak légmentesen tárolva és higgyétek el, ezt a zabkekszet mindenki imádni fogja!
- Előkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a házi felturbózott zabkeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ezektől a kekszektől tutira eldobod az agyad!