Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

1
közepes kenyérhez
+
300 g fehér rozsliszt
100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g fehér tönkölyliszt
1 csipet cukor
2 tk porélesztő
100 g natúr tökmag
1 csomag rozskovász
450 ml langyos víz
2 ek olívaolaj
1 csapott ek só

A formázáshoz

liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tökmagos rozskenyér

Ha szeretitek a kovászos rozskenyér kicsit savanykás ízét és könnyű, levegős állagát, akkor most mutatunk egy megúszós alternatívát erre. A sütőben hozzáadott gőz pedig tényleg tökéletes, ropogós héjat fog eredményezni, semmiképpen se hagyjátok ki ezt a műveletet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes kenyérhez
+
300 g fehér rozsliszt
100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g fehér tönkölyliszt
1 csipet cukor
2 tk porélesztő
100 g natúr tökmag
1 csomag rozskovász
450 ml langyos víz
2 ek olívaolaj
1 csapott ek só

A formázáshoz

liszt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A liszteket, a cukrot, a porélesztőt és a tökmagot összekeverjük egy keverőtálban, majd hozzáadjuk a rozskovászt, beleöntjük a vizet és az olajat, és elkezdjük összekeverni. Mehet bele a só, majd pár percet dagasztjuk, ezután lefedve 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. 

Egy fémedénybe rakunk egy kevés vizet, berakjuk a sütőbe, amit 220 fokra előmelegítünk. 

Közben a megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, megformázzuk, és egy csatos, kerek tortaformába tesszük. Megszórjuk egy kevés liszttel, maximum 1 cm mélyen bevágást ejtünk a tetején, majd berakjuk az előmelegített sütőbe 15 percre, ezután 190 fokon sütjük tovább 35-40 percig. Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk állni legalább 15 percet.

tökmagos rozskenyér
Tökmagos rozskenyér

Ha tetszett a tökmagos rozskenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások