Túrós-almás rakott kalács

Hozzávalók

1
22 x 15 cm-es, magasabb falú formához
+

A rétegezéshez

250 g fonott kalács
250 g túró
10 g vaníliás cukor
60 g porcukor
1 db tojássárgája
1 db alma (nagyobb)
1 tk őrölt fahéj

Az öntethez

400 ml tej
2 tojás
60 g porcukor
10 g vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túrós-almás rakott kalács

Ha esetleg a nagy sütögetésben maradt kalácsotok, ami már nem éppen a legfrissebb, esetleg kicsit már ki is van száradva, akkor itt a remek alkalom, hogy felhasználjátok valami jobb cél érdekében, és süssetek belőle egy príma rakott kalácsot.
Kipróbáltam, jóóó lett!
29
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 x 15 cm-es, magasabb falú formához
+

A rétegezéshez

250 g fonott kalács
250 g túró
10 g vaníliás cukor
60 g porcukor
1 db tojássárgája
1 db alma (nagyobb)
1 tk őrölt fahéj

Az öntethez

400 ml tej
2 tojás
60 g porcukor
10 g vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fonott kalácsot kisebb kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tojássárgájával. Az almát megtisztítjuk, kivágjuk a magházát, és kisebb kockákra vágjuk. A tepsibe rétegezzük a kalácsdarabokat, a túrót és az almadarabokat, és mindegyik réteget vékonyan meghintjük fahéjjal. 

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, leöntjük vele a rakott kalácsot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a túrós-almás rakott kalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások