A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A rétegezéshez
- 250 g fonott kalács
- 250 g túró
- 10 g vaníliás cukor
- 60 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db alma (nagyobb)
- 1 tk őrölt fahéj
Az öntethez
- 400 ml tej
- 2 tojás
- 60 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A rétegezéshez
- 250 g fonott kalács
- 250 g túró
- 10 g vaníliás cukor
- 60 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db alma (nagyobb)
- 1 tk őrölt fahéj
Az öntethez
- 400 ml tej
- 2 tojás
- 60 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
A fonott kalácsot kisebb kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tojássárgájával. Az almát megtisztítjuk, kivágjuk a magházát, és kisebb kockákra vágjuk. A tepsibe rétegezzük a kalácsdarabokat, a túrót és az almadarabokat, és mindegyik réteget vékonyan meghintjük fahéjjal.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, leöntjük vele a rakott kalácsot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a túrós-almás rakott kalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!