Pizza

Brokkolis-besamelespizza

Brokkolis-besameles pizza

Hozzávalók
30 g
vaj
A tésztához
150 g
pizzaliszt
(00)
150 g
kenyérliszt
(BL-80)
6 g
4 g
olívaolaj
200 ml
langyos víz
3 g
szárított élesztő
A besamelhez
15 g
liszt
160 ml
tej
só, bors
20 g
parmezán
szerecsendió
A feltéthez
150 g
mozzarella
fél fej brokkoli
50 g
parmezán
bors
pár levél bazsalikom
olívaolaj

Elkészítés

A tésztához a kétféle lisztet összekeverjük, majd egy edényben szintén összekeverjük a sót, az olajat, a vizet és az élesztőt. Az élesztős vizet a lisztekhez adjuk, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva 1-2 órát kelesztjük (hűtőben is pihentethetjük, lassú kelesztéssel, 12 órán át). 

Közben a besamelhez felolvasztjuk a vajat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd 2-3 részletben a tejet is belekeverjük. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Ha már szép selymes az alap, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a parmezánt és a szerecsendiót. 

A tésztát kissé átgyúrjuk, két részre osztjuk, mindkettőt kör alakúra nyújtjuk (kézzel vagy sodrófával), majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Megkenjük a besamellel, rádobálunk pár szelet mozzarellát, kisebb brokkolirózsákat, parmezánforgácsot és borsot, majd bedobjuk a 220 fokra előmelegített sütőbe 3-5 percre, amíg szépen megpirul a pizza széle. Mikor kivettük a pizzát, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és rádobunk pár friss bazsalikomlevelet.

www.streetkitchen.hu

Ok-ok, lehet, most az olaszok a fejüket fogják ijedtükben, de szerintem nagyon jó ez a pizzaalap is. Egy selymes besamel mártás, brokkoli, kevés sajt és bazsalikom kell csak, na meg egy sütő, és már kész is az otthoni, vega pizzátok!

Hozzávalók

2 normál pizzához
30 g
vaj
A tésztához
150 g
pizzaliszt
(00)
150 g
kenyérliszt
(BL-80)
6 g
4 g
olívaolaj
200 ml
langyos víz
3 g
szárított élesztő
A besamelhez
15 g
liszt
160 ml
tej
só, bors
20 g
parmezán
szerecsendió
A feltéthez
150 g
mozzarella
fél fej brokkoli
50 g
parmezán
bors
pár levél bazsalikom
olívaolaj

A tésztához a kétféle lisztet összekeverjük, majd egy edényben szintén összekeverjük a sót, az olajat, a vizet és az élesztőt. Az élesztős vizet a lisztekhez adjuk, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva 1-2 órát kelesztjük (hűtőben is pihentethetjük, lassú kelesztéssel, 12 órán át). 

Közben a besamelhez felolvasztjuk a vajat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd 2-3 részletben a tejet is belekeverjük. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Ha már szép selymes az alap, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a parmezánt és a szerecsendiót. 

A tésztát kissé átgyúrjuk, két részre osztjuk, mindkettőt kör alakúra nyújtjuk (kézzel vagy sodrófával), majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Megkenjük a besamellel, rádobálunk pár szelet mozzarellát, kisebb brokkolirózsákat, parmezánforgácsot és borsot, majd bedobjuk a 220 fokra előmelegített sütőbe 3-5 percre, amíg szépen megpirul a pizza széle. Mikor kivettük a pizzát, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és rádobunk pár friss bazsalikomlevelet.

Ha tetszett a Brokkolis-besameles pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept