Szendvics rovat

2tutigrilledcheeseszendvics

2 tuti grilled cheese szendvics

Hozzávalók
A minikolbászoshoz
6 - 8 karika
padlizsán
1 ek
olaj
2 szelet
kenyér
1 gerezd
fokhagyma
100 g
vörös cheddar
100 g
minikolbász
25 g
sűrített paradicsom
4 - 5 levél
bazsalikom
50 g
vaj
A sonkáshoz
50 g
krémsajt
25 g
angol mustár
50 g
fekete magozott olajbogyó
100 g
provolone / egyéb füstölt sajt
50 g
parmezán
2 szelet
nagyobb kenyér
75 g
prosciutto
1 ek
szárított oregánó
50 g
vaj
A paradicsomsalátához
200 g
koktélparadicsom
1 db
nagyobb paradicsom
2 - 4 db
színes paradicsom
1 db
burrata
50 g
hámozott pisztácia
2 ek
olívaolaj
2 ek
balzsamecet
4 - 5 levél
bazsalikom
nagy szemű só

Elkészítés

A minikolbászos szendvicshez a vékonyra vágott padlizsánszeletek mindkét oldalát jó alaposan meggrillezzük egy kevés olajon, majd félretesszük. 

Egy serpenyőben megpirítjuk két szelet kenyér egy-egy oldalát. A pirult felüket megkenjük fokhagymával és paradicsompürével, majd az egyik kenyeret gazdagon meghintjük reszelt cheddarral. Erre pakoljuk a padlizsánszeleteket, a felkarikázott minikolbászokat, tépünk rá pár levél bazsalikomot, majd meghintjük a maradék sajttal. Rátesszük a másik szelet kenyeret, paradicsomos felével lefelé. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd a szendvics mindkét felét szép aranybarnára sütjük.

Minikolbászos grilled cheese szendvics

A sonkás szendvicshez szintén megpirítjuk egy-egy oldalát a kenyérnek, majd összekeverjük a krémsajtot a mustárral, és rákenjük a pirult kenyérfelekre. Reszelt füstölt sajtot halmozunk az egyik kenyér aljára, majd erre kerül a szeletelt sonka és a feldarabolt olajbogyó. A tetejét reszelt parmezánnal hintjük meg, a másik, krémsajtos felére pedig oregánót szórunk, és rá is borítjuk, arccal lefelé a sonkás-sajtos részre. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd a szendvics mindkét felét szép aranybarnára sütjük.

Sonkás grillezett sajtos szendvics

A paradicsomsalátához a burratát egy tál közepébe tesszük, köré pedig a tetszés szerinti formákra felvágott paradicsomot helyezzük. Meghintjük apróra vágott pisztáciával, valamint meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, néhány levél bazsalikomot tépünk rá, és megszórjuk nagy szemű sóval.

www.streetkitchen.hu

Sokan azt hiszik, hogy a grilled cheese szendvicsek a világ legegyszerűbb ételei, amiben van is igazság, de kellő odafigyeléssel és alapanyag-használattal ezeket a szerény szendvicseket is fel lehet szintezni egészen komoly magasságokba – erre mutatunk most két példát. Bónuszként pedig paradicsomsaláta burratával!

Hozzávalók

2 szendvicshez
A minikolbászoshoz
6 - 8 karika
padlizsán
1 ek
olaj
2 szelet
kenyér
1 gerezd
fokhagyma
100 g
vörös cheddar
100 g
minikolbász
25 g
sűrített paradicsom
4 - 5 levél
bazsalikom
50 g
vaj
A sonkáshoz
50 g
krémsajt
25 g
angol mustár
50 g
fekete magozott olajbogyó
100 g
provolone / egyéb füstölt sajt
50 g
parmezán
2 szelet
nagyobb kenyér
75 g
prosciutto
1 ek
szárított oregánó
50 g
vaj
A paradicsomsalátához
200 g
koktélparadicsom
1 db
nagyobb paradicsom
2 - 4 db
színes paradicsom
1 db
burrata
50 g
hámozott pisztácia
2 ek
olívaolaj
2 ek
balzsamecet
4 - 5 levél
bazsalikom
nagy szemű só

A minikolbászos szendvicshez a vékonyra vágott padlizsánszeletek mindkét oldalát jó alaposan meggrillezzük egy kevés olajon, majd félretesszük. 

Egy serpenyőben megpirítjuk két szelet kenyér egy-egy oldalát. A pirult felüket megkenjük fokhagymával és paradicsompürével, majd az egyik kenyeret gazdagon meghintjük reszelt cheddarral. Erre pakoljuk a padlizsánszeleteket, a felkarikázott minikolbászokat, tépünk rá pár levél bazsalikomot, majd meghintjük a maradék sajttal. Rátesszük a másik szelet kenyeret, paradicsomos felével lefelé. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd a szendvics mindkét felét szép aranybarnára sütjük.

Minikolbászos grilled cheese szendvics

A sonkás szendvicshez szintén megpirítjuk egy-egy oldalát a kenyérnek, majd összekeverjük a krémsajtot a mustárral, és rákenjük a pirult kenyérfelekre. Reszelt füstölt sajtot halmozunk az egyik kenyér aljára, majd erre kerül a szeletelt sonka és a feldarabolt olajbogyó. A tetejét reszelt parmezánnal hintjük meg, a másik, krémsajtos felére pedig oregánót szórunk, és rá is borítjuk, arccal lefelé a sonkás-sajtos részre. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd a szendvics mindkét felét szép aranybarnára sütjük.

Sonkás grillezett sajtos szendvics

A paradicsomsalátához a burratát egy tál közepébe tesszük, köré pedig a tetszés szerinti formákra felvágott paradicsomot helyezzük. Meghintjük apróra vágott pisztáciával, valamint meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, néhány levél bazsalikomot tépünk rá, és megszórjuk nagy szemű sóval.

Ha tetszett a 2 tuti grilled cheese szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése