A 3-féle csípős csirkeszárny pácai:
A 3-féle csípős csirkeszárny első pácához egy tálban összekeverjük a baracklekvárt, a konyakot, az olajat, a mustárt és a habanero szószt, majd egy habverő segítségével az egészet összekeverjük.
A második páchoz egy másik tálban összekeverjük a szójaszószt, a ketchupot, az őrölt kávét, az étolajat és a habanero szószt, majd ezt is összekeverjük.
A harmadikhoz szintén egy tálban összekeverjük a kólát, a mézet, a balzsamecetet és a habanero szószt, majd ezt is elkeverjük.
A csirkeszárnyakat beletesszük a pácba és minimum 3 órára, de akár egy egész napra berakjuk a hűtőbe.
Köretek:
A lepénykenyérhez egy dagasztógép segítségével összedolgozzuk a lisztet, az élesztőt, a sót, az olajat és a vizet. Legalább 7 percig dagasztjuk a tésztát, majd lefedjük egy fóliával, és langyos helyen kb. 50 percig kelesztjük.
A salátához egy tálba összekeverjük a vékony csíkokra vágott jégsalátát, valamint a kockára vágott paradicsomot, lila hagymát és avokádót, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, a fűszerkeveréket, a finomra vágott koriandert, ízesítjük a lime reszelt héjával és levével, majd alaposan összeforgatjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.
Sütés:
A húsokat a nem túl forró grillre helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és viszonylag sűrűn forgatva, oldalanként kb. 4-4 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne legyen nagyon forró a grill, mert egy csontos húsrészről van szó, ami ha hirtelen nagyon magas hőt kap, akkor a külseje megég, a belseje viszont nyers marad. Ha nagyon izzik a grillünk, akkor emeljünk a rács magasságán és úgy süssük a szárnyakat. Ha elkezdene itt-ott feketedni a bőr, ne ijedjünk meg, az nem feltétlen jelenti azt, hogy megégett a hús, szimplán a pácokban lévő cukor karamellizálódik csak meg. (Persze megégetni sem lehetetlen… :D)
A megkelt tésztát kb. 8 egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük.
Jöhet a tálalás: egy tálra kanalazzuk a salátát, mellé tesszük a húsokat és a lepénykenyeret, és az egészet friss korianderrel és lime-cikkekkel díszítjük.

- Elkészítési idő: 60 perc
- Pácolási idő: minimum 3 óra