A sonkás tojáshoz
Az újhagymákat karikákra vágjuk és kevés vajon, forró serpenyőben, egy nagy csipet só kíséretében elkezdjük megfonnyasztani őket. Ezután a serpenyőbe dobjuk a felszeletelt gombákat, a nagyobb darabokra vágott sonkát és lepirítjuk őket. Egy tálban egy csipet sóval felverjük a tojásokat és a piruló cuccokhoz adjuk, majd néhányszor átkeverve szuper rántottát készítünk belőle. Tálaláskor egy nagy adag reszelt trappista sajttal és frissen vágott snidlinggel gazdagítjuk a reggelinket!
A grilled cheese sandwich-hez
A majonézt egy tálkába rakjuk és elkeverjük a mézzel, mustárral, és fahéjjal. A szószból egy-egy evőkanálnyi mennyiséggel megkenjük a kenyérszeleteket, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal és az apróra vágott sonkával, majd egy szelet kenyeret borítunk az egészre. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szendókat és az egészre egy nagyobb lábast helyezünk, ezzel biztosítva az alapos lapítást és pirulást. Mikor már aranybarna színt kaptak, újabba adag vajat dobunk a serpenyőbe és megpirítjuk a szendvicsek másik oldalát is. Átlósan félbevágjuk őket és azonnal elfogyasztjuk!
A sonkás goffrihoz
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és a puha vajjal kikeverjük, majd pár lépésben hozzáadagoljuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet. A húsvétról megmaradt sonkát apróra vágjuk és kb. egy maréknyi mennyiséget a tésztába dobunk. A goffrisütőt kikenjük vajjal vagy kacsazsírral és készre sütjük benne a goffrikat. Végezetül jön az izgi rész, juharsziruppal nyakonöntve megesszük az összeset!