Saláták

3szuper,színessaláta

3 szuper, színes saláta

Hozzávalók
Spárgás saláta eperrel
A salátához
10 db
zöld spárga
3 szelet
kenyér
2 ek
olívaolaj a sütéshez
1 ek
vaj
só, bors
8 - 10 szem
eper
0.25 fej
lilahagyma
Az öntethez
3 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
friss menta
Ázsiai csirkés saláta
A salátához
római saláta
1 db
kisebb répa
0.25 fej
lilakáposzta
3 db
retek
2 szál
újhagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
1 kis csokor
koriander
1 db
főtt csirkemell
Az öntethez
5 ek
szójaszósz
5 ek
rizsecet
5 ek
szezámolaj
2 púpozott ek
barna cukor
1 db
kis chilipaprika
1 ujjnyi
gyömbér
1 marék
szezámmag
Fantasztikus gyümölcsaláta
Az öntethez
2 db
lime leve
2 ek
méz
1 csipet
szerecsendió
2 - 3 levél
friss bazsalikom
A salátához
1 marék
eper
3 db
kiwi
3 db
őszibarack
1 marék
áfonya
1 marék
szeder

Elkészítés

Spárgás saláta eperrel

Először előkészítjük a spárgákat: az alsó fás részt egy egyszerű mozdulattal letörjük, ezután kisebb darabokra vágjuk a többi részét. A kenyeret kis kockákra vágjuk, tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 C-on kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A vajat felhevítjük, rádobjuk a spárgadarabokat, sózzuk, borsozzuk és kb. 3 perc alatt átpirítjuk őket. Összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet és aprított mentalevelet.
Az így elkészült öntetet összekeverjük a lepirított spárgával, a friss, szeletekre vágott eperrel és a csíkokra vágott lilahagymával. Mehet rá egy adag pirított kenyérkocka, majd még egy alapos keverés és már ehetjük is a szuperegészséges salátánkat.

Ázsiai csirkés saláta

A csirkemellett, forró sós vízbe pottyantjuk és kb. 25 perc alatt megfőzzük. A római salátát pár kisebb darabra vágjuk. A répát és a lilakáposztát vékony csíkokra, a retket és az újhagymát szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát is felszeleteljük és az aprított korianderrel együtt a többi alapanyaghoz dobjuk.
Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat. Hozzáadjuk a barna cukrot, az apróra vágott chilit és belereszeljük a gyömbért. A szezámmagot egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. A megfőtt csirkemellett két villa segítségével kis darabokra tépkedjük, majd egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk, közben pedig adunk hozzá egy kevés sót és borsot, majd nyakon öntjük az öntettel. A csirkét a friss salátaágyon, pirított szezámmaggal tálaljuk.

Fantasztikus gyümölcsaláta

Az öntethez a lime-ok levét egy tálba facsarjuk, hozzákeverjük a mézet, belereszelünk kevés szerecsendiót, valamint hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomleveleket. Az epret, kiwit és őszibarackot feldaraboljuk, összekeverjük az áfonyával és a szederrel, végül az egészet átforgatjuk az öntettel és tálaljuk is!

www.streetkitchen.hu

Itt a nyár és vele együtt jön a hőség is. A nagy melegben a legjobb pár hideg italt legurítani és valami ütős, szuper, de mégis könnyed salátát enni. A mostani három salireceptet könnyen összedobhatjátok, és tuti, hogy tökéletes nyáresti kaják lesznek!

Hozzávalók

2 főre
Spárgás saláta eperrel
A salátához
10 db
zöld spárga
3 szelet
kenyér
2 ek
olívaolaj a sütéshez
1 ek
vaj
só, bors
8 - 10 szem
eper
0.25 fej
lilahagyma
Az öntethez
3 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
friss menta
Ázsiai csirkés saláta
A salátához
római saláta
1 db
kisebb répa
0.25 fej
lilakáposzta
3 db
retek
2 szál
újhagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
1 kis csokor
koriander
1 db
főtt csirkemell
Az öntethez
5 ek
szójaszósz
5 ek
rizsecet
5 ek
szezámolaj
2 púpozott ek
barna cukor
1 db
kis chilipaprika
1 ujjnyi
gyömbér
1 marék
szezámmag
Fantasztikus gyümölcsaláta
Az öntethez
2 db
lime leve
2 ek
méz
1 csipet
szerecsendió
2 - 3 levél
friss bazsalikom
A salátához
1 marék
eper
3 db
kiwi
3 db
őszibarack
1 marék
áfonya
1 marék
szeder

Spárgás saláta eperrel

Először előkészítjük a spárgákat: az alsó fás részt egy egyszerű mozdulattal letörjük, ezután kisebb darabokra vágjuk a többi részét. A kenyeret kis kockákra vágjuk, tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 C-on kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A vajat felhevítjük, rádobjuk a spárgadarabokat, sózzuk, borsozzuk és kb. 3 perc alatt átpirítjuk őket. Összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet és aprított mentalevelet.
Az így elkészült öntetet összekeverjük a lepirított spárgával, a friss, szeletekre vágott eperrel és a csíkokra vágott lilahagymával. Mehet rá egy adag pirított kenyérkocka, majd még egy alapos keverés és már ehetjük is a szuperegészséges salátánkat.

Ázsiai csirkés saláta

A csirkemellett, forró sós vízbe pottyantjuk és kb. 25 perc alatt megfőzzük. A római salátát pár kisebb darabra vágjuk. A répát és a lilakáposztát vékony csíkokra, a retket és az újhagymát szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát is felszeleteljük és az aprított korianderrel együtt a többi alapanyaghoz dobjuk.
Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat. Hozzáadjuk a barna cukrot, az apróra vágott chilit és belereszeljük a gyömbért. A szezámmagot egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. A megfőtt csirkemellett két villa segítségével kis darabokra tépkedjük, majd egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk, közben pedig adunk hozzá egy kevés sót és borsot, majd nyakon öntjük az öntettel. A csirkét a friss salátaágyon, pirított szezámmaggal tálaljuk.

Fantasztikus gyümölcsaláta

Az öntethez a lime-ok levét egy tálba facsarjuk, hozzákeverjük a mézet, belereszelünk kevés szerecsendiót, valamint hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomleveleket. Az epret, kiwit és őszibarackot feldaraboljuk, összekeverjük az áfonyával és a szederrel, végül az egészet átforgatjuk az öntettel és tálaljuk is!

Ha tetszett a 3 szuper, színes saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése