Spárgás saláta eperrel
Először előkészítjük a spárgákat: az alsó fás részt egy egyszerű mozdulattal letörjük, ezután kisebb darabokra vágjuk a többi részét. A kenyeret kis kockákra vágjuk, tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 C-on kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A vajat felhevítjük, rádobjuk a spárgadarabokat, sózzuk, borsozzuk és kb. 3 perc alatt átpirítjuk őket. Összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet és aprított mentalevelet.

Ázsiai csirkés saláta
A csirkemellett, forró sós vízbe pottyantjuk és kb. 25 perc alatt megfőzzük. A római salátát pár kisebb darabra vágjuk. A répát és a lilakáposztát vékony csíkokra, a retket és az újhagymát szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát is felszeleteljük és az aprított korianderrel együtt a többi alapanyaghoz dobjuk.

Fantasztikus gyümölcsaláta

