Ha a karácsony nálatok sem csak a sütikről meg a töltött káposztáról szól, akkor ez a három köret a ti ünnepi vacsitokat is megmentheti!
Baconös sült lila káposzta
A lila káposztát felcikezzük, egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a fűszerekkel és meglocsoljuk a mézzel, majd az egészet átforgatjuk. A bacont felcsíkozzuk és eloszlatjuk a káposzta tetején. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre, és kész is vagyunk.

Sültkelbimbó-saláta
A kelbimbókat megtisztítjuk a külső levelektől és felnegyedeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megpirítjuk.
A vinaigrette-hez az olívaolajat, sót, borsot, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott chilit, a citrom kifacsart levét és a lime reszelt héját befőttesüvegbe töltjük a cukorral együtt.
Alaposan összerázzuk, és a megsült kelbimbókra öntjük.

Nagyon sajtos krumplipüré
A burgonyát felkockázzuk és bő sós vízben puhára főzzük. A tejet egy gyorsforralóban, közepes lángon felforraljuk a reszelt szerecsendióval, a fokhagymával és a babérlevéllel. A puhára főtt burgonyát leszűrjük és forrón egy robotgép üstjébe törjük, sózzuk, hozzáadjuk a krémsajtot és a reszelt sajtot, és folyamatos keverés mellett a forró fűszeres tejet is. A habosra kevert krumplipürét újhagymakarikákkal megszórva tálaljuk.
