Karácsonyi köretek

3ünnepiköretZétől

3 ünnepi köret Zétől

Hozzávalók
só, bors
A lila káposztához
0.5 fej
lila káposzta
3 ek
olívaolaj
1 mk
egész kömény
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
1 csipet
őrölt szegfűszeg
1 csipet
őrölt fahéj
2 ek
méz
100 g
szeletelt bacon
A kelbimbóhoz
400 g
kelbimbó
2 ek
olívaolaj
só, bors
A vinaigrette-hez
50 ml
olívaolaj
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
2 db
thai chili
0.5 db
citrom leve
1 db
lime
1 tk
kristálycukor
A krumplipüréhez
600 g
burgonya
200 ml
tej
0.25 db
szerecsendió
1 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
125 g
natúr krémsajt
200 g
trappista sajt
2 szál
újhagyma

Elkészítés

Ha a karácsony nálatok sem csak a sütikről meg a töltött káposztáról szól, akkor ez a három köret a ti ünnepi vacsitokat is megmentheti!

Baconös sült lila káposzta

A lila káposztát felcikezzük, egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a fűszerekkel és meglocsoljuk a mézzel, majd az egészet átforgatjuk. A bacont felcsíkozzuk és eloszlatjuk a káposzta tetején. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre, és kész is vagyunk.

baconos-sult-lilakaposzta
Baconös sült lila káposzta (Fotó: Street Kitchen)

Sültkelbimbó-saláta

A kelbimbókat megtisztítjuk a külső levelektől és felnegyedeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megpirítjuk.

A vinaigrette-hez az olívaolajat, sót, borsot, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott chilit, a citrom kifacsart levét és a lime reszelt héját befőttesüvegbe töltjük a cukorral együtt.

Alaposan összerázzuk, és a megsült kelbimbókra öntjük.

chilis-kelbimbosalata
Sültkelbimbó-saláta (Fotó: Street Kitchen)

Nagyon sajtos krumplipüré

A burgonyát felkockázzuk és bő sós vízben puhára főzzük. A tejet egy gyorsforralóban, közepes lángon felforraljuk a reszelt szerecsendióval, a fokhagymával és a babérlevéllel. A puhára főtt burgonyát leszűrjük és forrón egy robotgép üstjébe törjük, sózzuk, hozzáadjuk a krémsajtot és a reszelt sajtot, és folyamatos keverés mellett a forró fűszeres tejet is. A habosra kevert krumplipürét újhagymakarikákkal megszórva tálaljuk. 

nagyon-sajtos-krumplipüre
Nagyon sajtos krumplipüré (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: összesen 2 óra
Sütési idő: összesen 30 perc

További köreteket itt találsz:

A legfinomabb zellerpüré

Narancsos burgonyasaláta

Cékla gratin

www.streetkitchen.hu

Hoztam nektek 3 brutális köretet, ami nagyon frankó lesz bármilyen kajához az ünnepek alatt, legyen az húsos vagy éppen vega!

Hozzávalók

4 főre
só, bors
A lila káposztához
0.5 fej
lila káposzta
3 ek
olívaolaj
1 mk
egész kömény
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
1 csipet
őrölt szegfűszeg
1 csipet
őrölt fahéj
2 ek
méz
100 g
szeletelt bacon
A kelbimbóhoz
400 g
kelbimbó
2 ek
olívaolaj
só, bors
A vinaigrette-hez
50 ml
olívaolaj
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
2 db
thai chili
0.5 db
citrom leve
1 db
lime
1 tk
kristálycukor
A krumplipüréhez
600 g
burgonya
200 ml
tej
0.25 db
szerecsendió
1 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
125 g
natúr krémsajt
200 g
trappista sajt
2 szál
újhagyma

Ha a karácsony nálatok sem csak a sütikről meg a töltött káposztáról szól, akkor ez a három köret a ti ünnepi vacsitokat is megmentheti!

Baconös sült lila káposzta

A lila káposztát felcikezzük, egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a fűszerekkel és meglocsoljuk a mézzel, majd az egészet átforgatjuk. A bacont felcsíkozzuk és eloszlatjuk a káposzta tetején. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre, és kész is vagyunk.

baconos-sult-lilakaposzta
Baconös sült lila káposzta (Fotó: Street Kitchen)

Sültkelbimbó-saláta

A kelbimbókat megtisztítjuk a külső levelektől és felnegyedeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megpirítjuk.

A vinaigrette-hez az olívaolajat, sót, borsot, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott chilit, a citrom kifacsart levét és a lime reszelt héját befőttesüvegbe töltjük a cukorral együtt.

Alaposan összerázzuk, és a megsült kelbimbókra öntjük.

chilis-kelbimbosalata
Sültkelbimbó-saláta (Fotó: Street Kitchen)

Nagyon sajtos krumplipüré

A burgonyát felkockázzuk és bő sós vízben puhára főzzük. A tejet egy gyorsforralóban, közepes lángon felforraljuk a reszelt szerecsendióval, a fokhagymával és a babérlevéllel. A puhára főtt burgonyát leszűrjük és forrón egy robotgép üstjébe törjük, sózzuk, hozzáadjuk a krémsajtot és a reszelt sajtot, és folyamatos keverés mellett a forró fűszeres tejet is. A habosra kevert krumplipürét újhagymakarikákkal megszórva tálaljuk. 

nagyon-sajtos-krumplipüre
Nagyon sajtos krumplipüré (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: összesen 2 óra
Sütési idő: összesen 30 perc

További köreteket itt találsz:

A legfinomabb zellerpüré

Narancsos burgonyasaláta

Cékla gratin

Ha tetszett a 3 ünnepi köret Zétől receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept