Saláták

Alegfinomabbmajonézeskrumpli

A legfinomabb majonézes krumpli
A legfinomabb majonézes krumpli

Hozzávalók
300 ml
étolaj
2 db
tojássárgája
1 tk
mustár
2 tk
citromlé
1 csipet
fehér bors
1 ek
szójaszósz
50 ml
habtejszín
1 kg
burgonya
(tisztított súly)
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. Első lépésként kimérjük az olajat és hűtőbe rakjuk. A tojássárgákat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlé felét. Sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük egy habverővel. Nagyon vékony sugárban, szinte cseppenként elkezdjük hozzáönteni az olajat, közben folyamatosan keverjük. Mikor felvette az összes olajat, belekeverjük a szójaszószt és a tejszínt is. 

  2. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy még ne essen szét, de ne is maradjon kemény.

  3. A lila hagymát extra finomra vágjuk, sózzuk és összekeverjük a maradék citromlével. 

  4. Amikor a krumpli megpuhult, leszűrjük és langyosra hűtjük, majd összekeverjük a hagymával és a majonézzel, végül pedig belekeverjük az aprított petrezselymet is.

  5. A legjobb, ha legalább 1-2 órán át tud állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, de akár előző nap is el lehet készíteni.

www.streetkitchen.hu

Ha még keresed a tökéletes köretet, hogy hibátlan legyen a karácsonyi vacsora, van egy jó hírem. Nem kell tovább kutatnod, ez a krumplisaláta a megmentőd.

pictogram

Vega

Ez a legfinomabb majonézes krumpli egy igazi klasszikus, amit mindenki ismer – viszont nem mindenki készíti igazán jól. Ez a verzió házi majonézzel, friss zöldfűszerekkel és egy kis csavarral – szójaszósszal és tejszínnel – készül, amitől sokkal gazdagabb és lágyabb lesz az íze, mint a megszokott változatoknak.

Hozzávalók

4 főre
300 ml
étolaj
2 db
tojássárgája
1 tk
mustár
2 tk
citromlé
1 csipet
fehér bors
1 ek
szójaszósz
50 ml
habtejszín
1 kg
burgonya
(tisztított súly)
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. Első lépésként kimérjük az olajat és hűtőbe rakjuk. A tojássárgákat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlé felét. Sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük egy habverővel. Nagyon vékony sugárban, szinte cseppenként elkezdjük hozzáönteni az olajat, közben folyamatosan keverjük. Mikor felvette az összes olajat, belekeverjük a szójaszószt és a tejszínt is. 

  2. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy még ne essen szét, de ne is maradjon kemény.

  3. A lila hagymát extra finomra vágjuk, sózzuk és összekeverjük a maradék citromlével. 

  4. Amikor a krumpli megpuhult, leszűrjük és langyosra hűtjük, majd összekeverjük a hagymával és a majonézzel, végül pedig belekeverjük az aprított petrezselymet is.

  5. A legjobb, ha legalább 1-2 órán át tud állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, de akár előző nap is el lehet készíteni.

a-legfinomabb-majonezes-krumpli-3
A legfinomabb majonézes krumpli (Fotó: Street Kitchen)

Ez a házi majonézes krumplisaláta önmagában is megállja a helyét, de egy klasszikus rántott hal vagy szaftos sült hús mellett lesz igazán ellenállhatatlan. Hűtve még finomabb – készítsd el előre, és nyugodtan élvezd az ünnepet!

Bírod az olyan klasszikusokat, mint a legfinomabb majonézes krumpli? Akkor ezek is tetszeni fognak:

Ha tetszett a legfinomabb majonézes krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése