Első lépésként kimérjük az olajat és hűtőbe rakjuk. A tojássárgákat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlé felét. Sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük egy habverővel. Nagyon vékony sugárban, szinte cseppenként elkezdjük hozzáönteni az olajat, közben folyamatosan keverjük. Mikor felvette az összes olajat, belekeverjük a szójaszószt és a tejszínt is.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy még ne essen szét, de ne is maradjon kemény.
A lila hagymát extra finomra vágjuk, sózzuk és összekeverjük a maradék citromlével.
Amikor a krumpli megpuhult, leszűrjük és langyosra hűtjük, majd összekeverjük a hagymával és a majonézzel, végül pedig belekeverjük az aprított petrezselymet is.
A legjobb, ha legalább 1-2 órán át tud állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, de akár előző nap is el lehet készíteni.
Alegfinomabbmajonézeskrumpli
Ha még keresed a tökéletes köretet, hogy hibátlan legyen a karácsonyi vacsora, van egy jó hírem. Nem kell tovább kutatnod, ez a krumplisaláta a megmentőd.
Vega
Ez a legfinomabb majonézes krumpli egy igazi klasszikus, amit mindenki ismer – viszont nem mindenki készíti igazán jól. Ez a verzió házi majonézzel, friss zöldfűszerekkel és egy kis csavarral – szójaszósszal és tejszínnel – készül, amitől sokkal gazdagabb és lágyabb lesz az íze, mint a megszokott változatoknak.
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésként kimérjük az olajat és hűtőbe rakjuk. A tojássárgákat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlé felét. Sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük egy habverővel. Nagyon vékony sugárban, szinte cseppenként elkezdjük hozzáönteni az olajat, közben folyamatosan keverjük. Mikor felvette az összes olajat, belekeverjük a szójaszószt és a tejszínt is.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy még ne essen szét, de ne is maradjon kemény.
A lila hagymát extra finomra vágjuk, sózzuk és összekeverjük a maradék citromlével.
Amikor a krumpli megpuhult, leszűrjük és langyosra hűtjük, majd összekeverjük a hagymával és a majonézzel, végül pedig belekeverjük az aprított petrezselymet is.
A legjobb, ha legalább 1-2 órán át tud állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, de akár előző nap is el lehet készíteni.

Ez a házi majonézes krumplisaláta önmagában is megállja a helyét, de egy klasszikus rántott hal vagy szaftos sült hús mellett lesz igazán ellenállhatatlan. Hűtve még finomabb – készítsd el előre, és nyugodtan élvezd az ünnepet!
Bírod az olyan klasszikusokat, mint a legfinomabb majonézes krumpli? Akkor ezek is tetszeni fognak:
Ha tetszett a legfinomabb majonézes krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



