Köretek

Lilahagymás-majonézeskrumplisaláta

Lilahagymás-majonézes krumplisaláta

Hozzávalók
1 kg
krumpli
só, bors
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem
2 ek
majonéz
2 ek
tejföl

Elkészítés

A krumplisaláta minden ünnepen méltó helyet foglal el az asztalon, ami alól a húsvét sem kivétel. Az elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben háromnegyedig puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezt követően 1 cm-es szeletekre vágjuk. A lila hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a petrezselymet is apróra vágjuk. 

A majonézt és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a krumplit, a hagymát és a petrezselymet. A krumplisaláta alaposan kihűtve a legfinomabb.

lilahagymas-majonezes-krumplisalata
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Húsvétkor is jelentős szerepe van a közös étkezéseknek, és ilyenkor általában hagyományos ételek kerülnek az asztalra. Ez a majonézes krumplisaláta recept is egy igazán nagy klasszikus, ami tökéletesen kiegészíti a húsokat. Ha több köretet is készítetek, akkor érdemes lehet egy modernebb körettel párosítani, aminek köszönhetően változatosabb lesz a menü. Ezek a köretek pont ilyenek:

Zöldfűszeres sült retek

Spenótos gombasaláta

Zöldfűszeres sült sárgarépa

www.streetkitchen.hu

Tudtátok, hogy a kihűtött krumpli rengeteg rezisztens keményítőt tartalmaz, ami szuper a bélflóráknak? Úgyhogy abszolút ne legyen bűntudatotok a majonéz miatt, ami belekerül.

Hozzávalók

4 főre
1 kg
krumpli
só, bors
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem
2 ek
majonéz
2 ek
tejföl

A krumplisaláta minden ünnepen méltó helyet foglal el az asztalon, ami alól a húsvét sem kivétel. Az elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben háromnegyedig puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezt követően 1 cm-es szeletekre vágjuk. A lila hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a petrezselymet is apróra vágjuk. 

A majonézt és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a krumplit, a hagymát és a petrezselymet. A krumplisaláta alaposan kihűtve a legfinomabb.

lilahagymas-majonezes-krumplisalata
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Húsvétkor is jelentős szerepe van a közös étkezéseknek, és ilyenkor általában hagyományos ételek kerülnek az asztalra. Ez a majonézes krumplisaláta recept is egy igazán nagy klasszikus, ami tökéletesen kiegészíti a húsokat. Ha több köretet is készítetek, akkor érdemes lehet egy modernebb körettel párosítani, aminek köszönhetően változatosabb lesz a menü. Ezek a köretek pont ilyenek:

Zöldfűszeres sült retek

Spenótos gombasaláta

Zöldfűszeres sült sárgarépa

Ha tetszett a Lilahagymás-majonézes krumplisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept