A krumplit megpucoljuk, sós vízben háromnegyedig puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezt követően 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A lila hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a petrezselymet is apróra vágjuk.
A majonézt és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a krumplit, a hagymát és a petrezselymet. A krumplisaláta alaposan kihűtve a legfinomabb.
Lilahagymás-majonézeskrumplisaláta
Tudtátok, hogy a kihűtött krumpli rengeteg rezisztens keményítőt tartalmaz, ami szuper a bélflóráknak? Úgyhogy abszolút ne legyen bűntudatotok a majonéz miatt, ami belekerül.
A krumplisaláta minden ünnep alkalmával méltó helyet foglal el az asztalon. Igazán nagy klasszikus, ami tökéletesen kiegészíti a húsokat és a halakat egyaránt.
Hozzávalók
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk, sós vízben háromnegyedig puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezt követően 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A lila hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a petrezselymet is apróra vágjuk.
A majonézt és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a krumplit, a hagymát és a petrezselymet. A krumplisaláta alaposan kihűtve a legfinomabb.

Elkészítési idő: 50 perc
A lilahagymás-majonézes krumplisaláta előre is elkészíthető, és nem csak időt spórolhatsz így vele! Másnapra még jobban összeérnek az ízei, így garantáltan mindenki repetázni fog belőle.
Ha valami könnyedebb körettel is készülnél, próbáld ki ezeket a recepteket is:
Ha tetszett a lilahagymás-majonézes krumplisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!