Saláták

Egyszerűmajonézeskrumplisaláta

Egyszerű majonézes krumplisaláta
Egyszerű majonézes krumplisaláta

Hozzávalók
1 liter főzővízhez
1 ek
2 ek
kristálycukor
2 ek
10%-os ételecet
A salátához
600 g
burgonya
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej, +1 fej a tálaláshoz)
3 ek
majonéz
2 ek
tejföl
1 tk
mustár
bors
1 tk
porcukor
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A burgonyát vékony karikákra vágjuk és sós, cukros, ecetes vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

  2. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük egy tálban a többi hozzávalóval.

  3. A majonézes alaphoz szépen óvatosan hozzákeverjük a főtt burgonyát, majd hűtőbe rakjuk.

  4. Vékonyra szeletelt lilahagyma-csíkokkal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egy klasszikus burgonyasaláta. Akár köretként, akár magában, de mindenképpen hidegen!

pictogram

Vega

Ez a klasszikus majonézes krumplisaláta pontosan az, aminek hangzik: egyszerű, retró és mindig működik. A titok a cukros-ecetes főzővízben rejlik, amitől a burgonya kellemesen pikáns lesz, a majonézes-tejfölös alap pedig krémessé varázsolja az egészet. Tökéletes hideg köret húsok mellé, de magában is simán megállja a helyét.

Hozzávalók

2 főre
1 liter főzővízhez
1 ek
2 ek
kristálycukor
2 ek
10%-os ételecet
A salátához
600 g
burgonya
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej, +1 fej a tálaláshoz)
3 ek
majonéz
2 ek
tejföl
1 tk
mustár
bors
1 tk
porcukor
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A burgonyát vékony karikákra vágjuk és sós, cukros, ecetes vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

  2. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük egy tálban a többi hozzávalóval.

  3. A majonézes alaphoz szépen óvatosan hozzákeverjük a főtt burgonyát, majd hűtőbe rakjuk.

  4. Vékonyra szeletelt lilahagyma-csíkokkal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

egyszeru-majonezes-krumplisalata-1
Egyszerű majonézes krumplisaláta (Fotó: Street Kitchen)

Hasznos tudnivalók

  • Dupla mennyiségű főzővíz esetében a hozzávalókat is meg kell duplázni.

  • Ha úgy tartja kedvünk, megfőzhetjük héjastól is a burgonyát, és azt vághatjuk karikákra vagy kockákra.

  • Burgonyatípus: salátának való, kisebb szemű krumpli a legjobb, ami nem fő szét.

  • Krémesítés: a tejföl-majonéz-mustár arány ízlés szerint alakítható – krémesebbre vagy savanykásabbra is hangolható.

  • Előre elkészíthető: hűtőben 1-2 napig simán eláll, sőt, másnapra még jobban összeérnek az ízek.

  • Extra: aprított ecetes uborka vagy főtt tojás is jól illik bele.

A majonézes krumplisaláta tipikusan az a fogás, amit előre elkészítve, jól behűtve érdemes tálalni. Egy szelet fasírt vagy rántott hús mellé igazi klasszikus, de grillezések és ünnepi lakomák asztaláról is kihagyhatatlan. Ha egy biztos receptre vágysz, ami mindig hozza a formáját, ez az!

További izgalmas verziók, ha az egyszerű majonézes krumplisaláta bejött:

Majonézes krumplisaláta

Amerikai krumplisaláta

Újhagymás krumplisaláta

Ha tetszett az egyszerű majonézes krumplisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése