Vegetáriánus ételek

Alegfrankóbbjapánjunkkaja:Omurice

A legfrankóbb japán junk kaja: Omu rice

Hozzávalók
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
4 ek
olaj
bors
2 gerezd
fokhagyma
2 cm-es
nagyságú friss gyömbér
1 - 2 ek
chiliszósz
2 ek
szójaszósz
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
póréhagyma zöld része
1 nagy csipet
őrölt koriander
1 nagy csipet
őrölt szegfűszeg
előfőzött rizs
A rizshez:
200 g
rizs
400 ml
víz
1 ek
olaj
Az omletthez:
40 g
vaj
6 db
tojás
A mártáshoz:
100 ml
ketchup
1 ek
csípős chili szósz
1 tk
szójaszósz

Elkészítés
A zöldborsót kivesszük  a fagyasztóból és megvárjuk, hogy kiolvadjon. A rizs hozzávalóit összekeverjük egy tálban és közepes fokozaton a mikróban 20 perc alatt “megfőzzük”. Egy magas falú serpenyőt jó alaposan felhevítünk és beleöntjük az olaj felét. Elkezdjük pirítani az apró kockákra vágott tricolor paprikákat. Kb. 2 perc pirítás után belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Elkeverjük, rányomatjuk a chili szószt és jól összeforgatjuk.
Beleöntjük a zöldborsót, majd felszeleteljük a póréhagymát és ezt is hozzáadjuk. 2 perc pirítás után belerakjuk a rizst, a maradék olajat, fűszerezzük borssal, korianderrel, szegfűszeggel és beleöntjük a szójaszószt is. Jó alaposan összeforgatjuk és pár perc alatt jól lepirítjuk. Az omletthez a tojásokat egy kis sóval felverjük. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tojást. Néhányszor belekeverünk, és amikor egyben összeállt óvatosan feltekerjük. A rizst a tojással tálaljuk.  A mártás hozzávalóit összekeverjük és egy keveset csurgatunk a tojásos rizsre.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egyik kedvenc japán kajánk az omu rice: azaz az omlett és a pirított rizs szerelemgyereke, szóval épp itt volt az ideje, hogy közzétegyük a receptet is hozzá. Zé most megmutatja ő hogyan szereti leginkább ezt a kaját, amiben garantáltan tökéletes lesz az omlett, kellően pirult a rizs és brutál ízgazdag a végeredmény. Figyeljetek!

Hozzávalók

2 főre
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
4 ek
olaj
bors
2 gerezd
fokhagyma
2 cm-es
nagyságú friss gyömbér
1 - 2 ek
chiliszósz
2 ek
szójaszósz
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
póréhagyma zöld része
1 nagy csipet
őrölt koriander
1 nagy csipet
őrölt szegfűszeg
előfőzött rizs
A rizshez:
200 g
rizs
400 ml
víz
1 ek
olaj
Az omletthez:
40 g
vaj
6 db
tojás
A mártáshoz:
100 ml
ketchup
1 ek
csípős chili szósz
1 tk
szójaszósz
A zöldborsót kivesszük  a fagyasztóból és megvárjuk, hogy kiolvadjon. A rizs hozzávalóit összekeverjük egy tálban és közepes fokozaton a mikróban 20 perc alatt “megfőzzük”. Egy magas falú serpenyőt jó alaposan felhevítünk és beleöntjük az olaj felét. Elkezdjük pirítani az apró kockákra vágott tricolor paprikákat. Kb. 2 perc pirítás után belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Elkeverjük, rányomatjuk a chili szószt és jól összeforgatjuk.
Beleöntjük a zöldborsót, majd felszeleteljük a póréhagymát és ezt is hozzáadjuk. 2 perc pirítás után belerakjuk a rizst, a maradék olajat, fűszerezzük borssal, korianderrel, szegfűszeggel és beleöntjük a szójaszószt is. Jó alaposan összeforgatjuk és pár perc alatt jól lepirítjuk. Az omletthez a tojásokat egy kis sóval felverjük. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tojást. Néhányszor belekeverünk, és amikor egyben összeállt óvatosan feltekerjük. A rizst a tojással tálaljuk.  A mártás hozzávalóit összekeverjük és egy keveset csurgatunk a tojásos rizsre.

Ha tetszett a legfrankóbb japán junk kaja: Omu rice receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept