Húsételek

Alegjobbrizseshús

A legjobb rizses hús

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tv-paprika
(90 g/db)
1 db
paradicsom
(120 g/db)
800 g
sertéslapocka
1 tk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
2 ek
daráltpaprika-krém
250 g
rizs

Elkészítés
  1. A legjobb rizses hús recept elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük.

  2. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot, további 2 percig dinszteljük, aztán beletesszük a lábasba a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst és erős hőfokon 3 percig pirítjuk.

  3. Ízesítjük a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a daráltpaprika-krémet és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

  4. Közepesen erős hőfokon addig főzzük, amíg a hús ¾-ig meg nem puhul. Húsfüggő, de ez kb. 45 percet jelent. Közben, ha kell, a folyadékot mindig pótoljuk rajta kicsit. Az lenne a lényeg, hogy szinte az összes vizet elpároljuk róla, mire a hús elkészül.

  5. Ekkor hozzáadjuk az átmosott, lecsöpögtetett rizst, amit felöntünk 500 ml vízzel és fedő alatt megpároljuk benne. Ha minden megpuhult, akkor átkeverjük és tányérokba szedjük. Egy kis savanyúsággal együtt már ehetjük is!

www.streetkitchen.hu

Ha egy igazán magyaros, laktató ételre vágysz, akkor a rizses hús a megoldás. Dobd össze könnyedén! Szaftos hús és puha rizs, ami magába szívja az ízletes szaftot. Egyszerűen mennyei. Jaaa és tényleg ez a legjobb! ;)

A rizses hús a magyar konyha egyik legkedveltebb, gyorsan elkészíthető és pénztárcabarát egytálétele. Szaftos husi, puhára főtt rizs, paprika, hagyma és a jól ismert, otthonos fűszerek: minden együtt van benne, amiért szeretjük ezt a fogást.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tv-paprika
(90 g/db)
1 db
paradicsom
(120 g/db)
800 g
sertéslapocka
1 tk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
2 ek
daráltpaprika-krém
250 g
rizs

Elkészítés

  1. A legjobb rizses hús recept elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük.

  2. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot, további 2 percig dinszteljük, aztán beletesszük a lábasba a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst és erős hőfokon 3 percig pirítjuk.

  3. Ízesítjük a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a daráltpaprika-krémet és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

  4. Közepesen erős hőfokon addig főzzük, amíg a hús ¾-ig meg nem puhul. Húsfüggő, de ez kb. 45 percet jelent. Közben, ha kell, a folyadékot mindig pótoljuk rajta kicsit. Az lenne a lényeg, hogy szinte az összes vizet elpároljuk róla, mire a hús elkészül.

  5. Ekkor hozzáadjuk az átmosott, lecsöpögtetett rizst, amit felöntünk 500 ml vízzel és fedő alatt megpároljuk benne. Ha minden megpuhult, akkor átkeverjük és tányérokba szedjük. Egy kis savanyúsággal együtt már ehetjük is!

A legjobb rizses hús
A legjobb rizses hús (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc 

Ahogy a rizs magába issza a hús szaftját és a fűszerek aromáját, létrejön az a gazdag, házias étel, amelyet egyszerűen nem lehet nem szeretni. Tálald frissen, savanyúsággal vagy friss kenyérrel, és készülj fel rá, hogy ez a rizses hús lesz az egyik leggyakrabban kért fogás a családban - mert ennyire jó.

Csekkold ezeket a magyaros recepteket is:

Magyaros csirkeraguleves

Magyaros tócsnipizza

Ha tetszett a legjobb rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése