Egy közepes méretű fazékban, közepes lángon olajat melegítünk, majd pár perc alatt üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma is és az apró kockákra vágott paprika és paradicsom. Ezt néhány perc alatt jól összepirítjuk, hozzárakjuk a csirkemellet is, és további 5 percig pirítjuk. Hozzádobjuk az alaphoz a 2 cm-es kockákra vágott répát és zellert is, majd még 5 percig folytatjuk a piritást. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és a tetejére szórjuk a fűszerpaprikát, hogy a felúszó zsírban kioldódjon. Alacsony lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd a tejfölt összekeverjük a liszttel és a vékony félkarikákra vágott újhagyma fehér részével. Hozzákanalazunk a tejfölös keverékhez a forró levesből, majd a leveshez csorgatjuk. 5 percig tovább főzzük. Amikor elkészült, az újhagyma vékony karikákra vágott zöld részével tálaljuk.
Magyaroscsirkeraguleves
Ha ennél egy jó magyaros levest, de nincs időd egy gulyásleveshez, akkor hoztam neked egy gyors receptet.
Ha megkívántál egy jó magyaros levest, de gulyást főzni túl nagy melónak érzed, akkor dobj össze egy gyors, mégis brutál finom magyaros csirkeragulevest! Paprika, paradicsom, zöldségek és omlós csirkemell, egy kis tejfölös habarással – mindez pont annyi idő alatt, hogy hétköznap is beleférjen. Tökéletes komfortétel, amitől az egész család elégedetten kanalazza majd ki a tányérokat!
Hozzávalók
Elkészítés
Egy közepes méretű fazékban, közepes lángon olajat melegítünk, majd pár perc alatt üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma is és az apró kockákra vágott paprika és paradicsom. Ezt néhány perc alatt jól összepirítjuk, hozzárakjuk a csirkemellet is, és további 5 percig pirítjuk. Hozzádobjuk az alaphoz a 2 cm-es kockákra vágott répát és zellert is, majd még 5 percig folytatjuk a piritást. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és a tetejére szórjuk a fűszerpaprikát, hogy a felúszó zsírban kioldódjon. Alacsony lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd a tejfölt összekeverjük a liszttel és a vékony félkarikákra vágott újhagyma fehér részével. Hozzákanalazunk a tejfölös keverékhez a forró levesből, majd a leveshez csorgatjuk. 5 percig tovább főzzük. Amikor elkészült, az újhagyma vékony karikákra vágott zöld részével tálaljuk.

A Magyaros csirkeraguleves tökéletesen hozza a házias, otthonos magyar ízeket, mégis belefér egy hétköznap estébe is. Zöldségekkel telepakolva, tejfölös habarással krémesítve és újhagymával frissítve igazi komfortétel. Olyan szuper, hogy meg sem állunk, és ajánlunk még további három tutiságot, ha te sem tudsz betelni a levesekkel!
Ribollita, a toszkán zöldségleves
Ha tetszett a Magyaros csirkeraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!