A legjobb reggelik

Aleglaktatóbbparasztreggeli

A leglaktatóbb parasztreggeli

Hozzávalók
3 ek
étolaj
40 g
parasztkolbász
2 db
burgonya
1 db
1 db
paradicsom
1 fej
vöröshagyma
4 db
tojás
só, bors
majoránna

Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, és az olajon magas hőmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor színt kap, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paprikát, 2 perc elteltével pedig a szeletekre vágott hagymát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a vékony karikákra vágott kolbászt is mellédobjuk. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés friss majorannát dobhatunk mellé, ha épp van. Kevés sóval felverjük a tojásokat, ráborítjuk a serpenyőben piruló cuccokra, és gyors mozdulatokkal helyrerázunk mindent a serpenyőben és már majdnem kész is a parasztreggeli. A lényeg, hogy a tojás lazán ölelje körbe az összes többi hozzávalót. Ha a tojás sülni kezd a serpenyő oldalánál, az egészet bedobjuk a sütőbe, épp csak addig, míg a tojás szépen megszilárdul, és kissé megemelkedik. Rögtön, forrón tálaljuk friss kenyérrel, kiflivel a tökéletes parasztreggeli, amit nem csak reggel ehettek.

www.streetkitchen.hu

Ha egy igazán kiadós reggelire vágytok, akkor a parasztreggelit nektek találták ki! És az a legjobb benne, hogy éppen ezért ebédre és vacsorára is tökéletes kaja, amit ráadásul nagyon gyorsan össze tudtok dobni. Egyszerű, laktató és finom! Kell ennél több?

Hozzávalók

2 főre
3 ek
étolaj
40 g
parasztkolbász
2 db
burgonya
1 db
1 db
paradicsom
1 fej
vöröshagyma
4 db
tojás
só, bors
majoránna
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, és az olajon magas hőmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor színt kap, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paprikát, 2 perc elteltével pedig a szeletekre vágott hagymát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a vékony karikákra vágott kolbászt is mellédobjuk. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés friss majorannát dobhatunk mellé, ha épp van. Kevés sóval felverjük a tojásokat, ráborítjuk a serpenyőben piruló cuccokra, és gyors mozdulatokkal helyrerázunk mindent a serpenyőben és már majdnem kész is a parasztreggeli. A lényeg, hogy a tojás lazán ölelje körbe az összes többi hozzávalót. Ha a tojás sülni kezd a serpenyő oldalánál, az egészet bedobjuk a sütőbe, épp csak addig, míg a tojás szépen megszilárdul, és kissé megemelkedik. Rögtön, forrón tálaljuk friss kenyérrel, kiflivel a tökéletes parasztreggeli, amit nem csak reggel ehettek.

Ha tetszett a leglaktatóbb parasztreggeli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept