Forró csokik

AMikuláskedvencforrócsokija

A Mikulás kedvenc forró csokija
A Mikulás kedvenc forró csokija

Hozzávalók
150 g
étcsokoládé
(min. 60%-os)
2 ek
holland kakaópor
500 ml
tej
200 ml
habtejszín
2 rúd
fahéj
2 ek
barna cukor
A tetejére
200 ml
habtejszín
20 g
étcsoki
2 db
mézeskalács

Elkészítés
  1. A Mikulás kedvenc forró csokijának elkészítéséhez egy közepes lábasba rakjuk az étcsokoládét a kakaóporral. Közepes lángon elkezdjük melegíteni, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet és a habtejszínt. 

  2. Beledobjuk a fahéjrudakat és alacsony lángon addig melegítjük, amíg a csoki teljesen felolvad, és a keverék selymes, egynemű állagú lesz. 

  3. Hozzáadjuk a barna cukrot, majd megkóstoljuk, hogy kellően édes-e. Amikor már gőzölög, de még nem forr, levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a fahéjrudakat, és két nagy bögrébe öntjük. 

  4. Lazán felverjük a habtejszínt, majd a forró csoki tetejére kanalazzuk, és ráreszeljük az étcsokit, mellé pedig mézeskalácsot kínálunk. 


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Az a hír járja, hogy az öreg szakállas imád mindent, ami édes – de forró csokiból a klasszikus, sűrű, étcsokis változat a kedvence. Egyszerű, de nagyszerű, ami átmelegíti a szánon való didergés után.

pictogram

Vega

A Mikulás kedvenc forró csokija olyan könnyű, hogy a gyerekek segítségével is elkészíthetitek a Mikulásra várva. Nekem ez a klasszikusabb kinézet tetszett, de ti pakolhattok rá különféle díszítőcukrokat is, hogy még extrább legyen. 

@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Itt a MIKULÁS KEDVENC FORRÓ CSOKIJA!🎅🍫Az a hír járja, hogy az öreg szakállas imád mindent, ami édes – de forró csokiból a klasszikus, sűrű, étcsokis változat a kedvence. Mutatjuk a (már nem olyan) TITKOS RECEPTET!🤫 @Yettel Hungary #YettelHungary #villamgyorshalozat #mikulas #forrocsoki ♬ eredeti hang - streetkitchenhu


Hozzávalók

2 adaghoz
150 g
étcsokoládé
(min. 60%-os)
2 ek
holland kakaópor
500 ml
tej
200 ml
habtejszín
2 rúd
fahéj
2 ek
barna cukor
A tetejére
200 ml
habtejszín
20 g
étcsoki
2 db
mézeskalács

Elkészítés

  1. A Mikulás kedvenc forró csokijának elkészítéséhez egy közepes lábasba rakjuk az étcsokoládét a kakaóporral. Közepes lángon elkezdjük melegíteni, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet és a habtejszínt. 

  2. Beledobjuk a fahéjrudakat és alacsony lángon addig melegítjük, amíg a csoki teljesen felolvad, és a keverék selymes, egynemű állagú lesz. 

  3. Hozzáadjuk a barna cukrot, majd megkóstoljuk, hogy kellően édes-e. Amikor már gőzölög, de még nem forr, levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a fahéjrudakat, és két nagy bögrébe öntjük. 

  4. Lazán felverjük a habtejszínt, majd a forró csoki tetejére kanalazzuk, és ráreszeljük az étcsokit, mellé pedig mézeskalácsot kínálunk. 


a-mikulas-kedvenc-forro-csokija-2
A Mikulás kedvenc forró csokija (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: ha felnőtteknek készül az ital, egy kis fűszeres rum is jól fog állni neki – a Mikulásnak is tuti csúszna így!

Ha te is készülsz egy kis meglepetéssel, akkor a Mikulás kedvenc forró csokija egy tuti ötlet! De ha mással is várnád a Nagyszakállút, akkor itt van még pár tipp:

Ha tetszett a mikulás kedvenc forró csokija receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése